The Nightmare Before Christmas

På torsdagen var det Halloween och jag hade bjudit Jasse till mej för att fira i lite lugnare tecken. Vi hade Halloween-inspirerade ljus och brinna, vi poppade popcorn och kollade denna lagom mysiga film. Vet inte varför jag har sett den som en julfilm, men den passar nog bättre vid Halloween, hehe. Ibland fungerar min hjärna lite udda. Men som jag skrev i min Ratata-lista passar alla Tim Burton filmer så här i höstmörkret, så The Nightmare Before Christmas var som pricken över i. 

Animerad musikal om Jack Skellington, pumpornas konung, som tröttnar på Halloween och i stället vill ta sig an julfirandet - omedveten om att han kanske inte är så lämplig som tomte...

Favoritreplik: "Kidnap the Sandy Claws"

02.11.2013 kl. 23:10

...

 

Jag försöker ge ett nytt utseende åt min blogg. Får för mej att göra det lite nu som då. Vill ha mörkare färger och sötare rubriker och fonter. Och så borde jag ta nya foton att använda som header, "profilbild" och utfyllnad så där i allmänhet. Woop!

 

01.11.2013 kl. 20:45

Bilder från igår.

01.11.2013 kl. 19:37

Ratata-listan.

Beskriv din höst i tre ord
Skön, vacker, mysig

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Det bästa är alla fina löv och mörka kvällar med tända ljus. Det sämsta är när allt övergår till regn och rusk och löven blir bruna och äckliga.

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier? 
Öka mysighetsfaktorn med tända ljus, inred med höstiga färger och dekorationer, njut av solen och värmen så länge det går. 

Hur ser din höstoutfit ut? 
Mörka jeans, basic blus/t-shirt, en stickad tröja, armégrön höstrock, mörkröda eller lila halsdukar/mössor/vantar, knähöga "läder"stövlar och en väska som är liten men rymlig.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?  
Inga särskilda insikter faktiskt, bara stress gällande examensarbete.

Vad har du på TO-DO listan just nu? 
Få bort gamla kurser som spökar och skriva mitt examensarbete (utan att lämna det till sista minuten). Och att chilla mellan varven, man vill ju inte stressa på heltid. 

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Tyvärr inte, men helst ska man ju undvika att bli deppig från första början. Umgås med familj och vänner, tänd ljus, lyssna på musik, mys och gosa med någon speciell, ät god mat. 

Bästa musiken för regniga dagar?
Melissa Horn

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film? 
Hart of Dixie och Pretty Little Liars är jättebra "mysa i soffan en mörk höstkväll"-serier, och Tim Burton's filmer är perfekta till hösten.

Vilka bloggar frossar du i för tillfället? 
Inga särskilda, men Kenza, Fanny Lyckman  och Angelica Blick är bloggar jag klickar mej in på lite nu som då. 

Vad är den höstigaste maträtten?  
Halloweengodis

Var hänger du helst under helgen?
Hemma med Rits <3

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? 
Stockholm och hälsa på Jade (dock är ingenting bokat ännu) och kanske en resa till Estland med kära mamma på våren. 

Hur förbereder du dig för vintern? 
Köper varma kläder och fina halsdukar.

01.11.2013 kl. 16:32

This is Halloween!

This is Halloween, this is Halloween! (tänk Nightmare Before Christmas). 

Jag är ensam hemma medan Rits är på halloweenfest med hans klass. Måste erkänna att det inte är så trevligt att vara ensam, men jag hoppas på att en viss fröken Jasmine ska dyka upp för lite halloweenmys. Jag har inhandlat lite halloweendekorationer och har fått like stämning, så hoppas på att kvällen blir bra ändå!

Källa

31.10.2013 kl. 18:49

August Rush.

Onsdag betyder vardagsmys hos mej och Rits, och idag var inget undantag. När vi skulle välja film funderade vi på filmer som kategoriseras som skräck eller action, men så kom den här filmen på tal. Jag kollade trailern och var såld! Den var så fin, och det är även filmen. Det är den finaste filmen på länge!

Historien om en karismatisk ung irländsk gitarrist och en överbeskyddad ung cellist som av en tillfällighet träffas under en magisk kväll i New York. De skiljs snart från varandra, men efterlämnar ett spädbarn som blir föräldralös. Nu, spelandes på New Yorks gator och omhändertagen av en mystisk främling, använder deras son sin remarkabla musikaliska talang till att hitta sina föräldrar.

Favoritreplik: "Run, August, run!"

30.10.2013 kl. 22:54

The Queen.

Lördagkväll och vi har precis kollat den här filmen med familjen. Eftersom jag själv var väldigt liten när det som händer i filmen hände på riktigt, kommer jag inte ihåg så mycket av det som hände då. Jag minns att familjen var förskräckta av att det hade hänt. Jag minns att det fanns bilder av prinsessan Diana överallt, och att jag tänkte att hon inte ser ut som en prinsessa. Filmen hade kanske inga större överraskningar, men tycker att den var sevärd. Kanske inte bästa filmen någonsin, men bra och till och med lite utbildande (åt en som inte alls är insatt/intresserad av politik).

1997 omkom prinsessan Diana i en bilolycka i Paris. Drottningen av Storbritannien får beskedet några dagar efter sitt första möte med den nyinsatte premiärministern Tony Blair. The Queen följer spänningarna inom politiken och mellan människorna som drabbades personligen. Drottning Elizabeth och premiärminister Tony Blair slits i en kamp mellan kungafamiljens ytterst personliga tragedi å ena sidan och allmänhetens krav på ett offentligt bevis på deras sorg å andra sidan.

Favoritreplik: "And remember, it's Ma'am as in ham, not Ma'am as in farm."

26.10.2013 kl. 22:21

Midnattslista.

DAGENS VILLE HA: Långärmade blusar inför vintern
DAGENS KLÄDSEL: Svarta stuprörsjeans och vit stickad tröja
DAGENS SMINK: Mascara
DAGENS TIPS: Träningsvideon på YouTube är bäst!
DAGENS FRISYR: Fritt hängande med torra toppar. Borde besöka frissan.
DAGENS HÄNDELSE: Träffa Krista. Länge sen sist minsann!
DAGENS LÅT: Alla på Melissa Horns nya skiva. De är så där lagom Melissiga, men om möjligt ännu mörkare än tidigare?
DAGENS PLANER: Sova
DAGENS SAKNAD: Vinter och snö (mer som en längtan)
DAGENS SJUKA: Ingen?
DAGENS DROG: Lakritssnören från sillmarknaden
DAGENS ROLIGASTE: Yr med Krista i soffan!
DAGENS FAVORIT: Lakritssnören!
DAGENS KÖP: Lakritssnören...
DAGENS HUMÖR: Glad
DAGENS ORD: Lakritssnöre
26.10.2013 kl. 01:01

Instapics

1. Min saknade, älskade kisse kollade den här filmen med oss igår
2. Träffade Krista för lunch, kaffe och catch up
3. Besökte fiskmarknaden och köpte lakritssnören!
4. Middag med mamma och stora lillebror på Dennis. Pasta med kantareller och kyckling i gräddsås. Nam liksom!

25.10.2013 kl. 22:15

Gladiator

Ännu en film jag kollade med mamma och stora lillebror. Ännu en film jag inte trodde att skulle vara i min smak, men som nog var bättre än jag trodde. Måste vara en av de bättre filmerna jag sett, fastän den var lite brutal ibland...

När kejsaren Marcus Aurelius börjar bli gammal börjar hans son Commodus att oroa sig för att bli utkonkurrerad av de som åtnjuter faderns gunst. Den store generalen Aelius Maximus blir därför dömd till döden, men undkommer sina bödlar. Han dyker dock upp i en oväntad situation till kejsarens förskräckelse.

Favoritreplik:
- Can they hear you?
- Who?
- Your family. In the afterlife.
- Oh yes.
- What do you say to them?
- To my son - I tell him I will see him again soon. To keep his heels down while riding his horse. To my wife... that is not your business.

25.10.2013 kl. 22:02

Man of Steel

Det är väldigt mycket film här på bloggen nu, så vi kör lite till! 

Igår kom jag hem till Åbo för att hälsa på familjen. Jag, mamma och lillebror kollade Man of Steel, en film om hur Superman kom till jorden och fångade allas förtroende. Hur han blev en superhjälte, helt enkelt. Måste erkänna att jag inte trodde att jag skulle gilla den, men den var faktiskt helt bra! Början och slutet var inte riktigt min uppfattning om en bra film (för mycket fantasi och action) men allt där emellan var super(!)bra.   

Kal-El, sista sonen av Krypton, adopteras som barn av Jonathan och Martha Kent på Jorden. Hans unika superkrafter håller honom länge från att hitta en plats i samhället, tills en dag då Jorden attackeras och han tar upp manteln som Stålmannen och beskyddar sin adoptivplanet.

Favoritreplik: "Sometimes you have to take a leap of faith. Then the trust thing comes afterwards"

25.10.2013 kl. 18:32

Kick-Ass 2

Igår var det onsdag, och hos oss betyder det vardagslyx. Vi käkade popcorn och kollade denna coola film!

Dave Lizewski, mer känd som Kick-Ass, har med sitt mod inspirerat en ny våg av maskerade vardagshjältar. När Mindy tvingas lägga av efter att ha blivit påkommen med att smyga ut som Hit Girl ansluter sig Kick-Ass till superhjältegänget Justice Forever, ledda av Colonel Stars and Stripes. På andra sidan står återigen Chris D'Amico, nu pånyttfödd som The Motherfucker.

Favoritreplik: "Henceforth I’ll be known as... The Motherfucker"

24.10.2013 kl. 12:29

Ja jag är lycklig!

I det här inägget skrev jag att Melissa Horn snart släpper en skiva (som redan är ute) och att hennes turné börjar (men att inga spelningar var i Finland) och jag var lite pruppig.

Nu kommer hon att uppträda i både Helsingfors och Åbo i januari/februari månadsskiftet, och gissa vem som är überlycklig och übertaggad och über på väg på båda (!) konserterna?! 

22.10.2013 kl. 12:38

Mental Hunger Games.

Tänk att helgen är över ren. Typ! Det enda jag och Rits har gjort är kollat film, ätit massa onyttigt och tränat! Här är helgens filmer, och jag tyckte om båda. Trodde inte jag skulle gilla The Internship, men den gick nog hem. Den var rolig utan att vara överdriven. Och Monsters University, vad kan jag säga. Animerat går hem hos mej, så jag var en happy camper och njöt som ett litet barn. 

När två män i 40-årsåldern tvingas lämna sina jobb, tar de plats som praktikanter på ett framgångsrikt internetföretag där deras chefer är hälften så gamla som de är.

Favoritreplik: "We’re looking at some sort of mental Hunger Games against a bunch of genius kids for just a handful of jobs."

 

Innan Mike och Sully började jobba på Monsters Inc. så gick de i skolan tillsammans. Det här är berättelsen om Mike och Sullys rivalitet under skolåren som sedan ledde till en stark och långvarig vänskap mellan de båda monstren.

Favoritreplik: "I have an extra toe! …not with me, of course."

20.10.2013 kl. 19:21

My week with Marilyn

I helgen har vi kollat filmer, så där som man ska göra på veckoslut. På fredagen kollade vi The Great Gatsby (jag kan liksom inte få nog av den) och igår kväll kollade vi den här tjusiga filmen. Den var jättefin och jag har på känn att jag måste se den minst en gång till. 

Colin Clark, en anställd hos Sir Laurence Olivier, dokumenterar den spända stämningen mellan Olivier och Marilyn Monroe under produktionen av filmen "Prinsen och balettflickan".

Favoritreplik: "People always see Marilyn Monroe. As soon as they realize I'm not her, they run"

13.10.2013 kl. 21:41

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland