Spökbajs.

Skaffade Bitstrips-appen här om dagen och övertalade Jade att göra det samma. Nu kan vi "umgås" fastän hon är i den svenska huvudstaden och jag i den finska.  Saknar den spökbajspluppen!

20.11.2013 kl. 17:05

Flerkamera

Veckan hittills har gått framåt så långsamt att det känns som om den rullar på alldeles för snabbt. Låter det vettigt? Det är bara tisdag men det känns som torsdag. Den här veckans går åt till att göra flerkameraproduktioner i mediecentret Lume. I går hämtade vi upp rektivita från lagret och började bygga upp scenografin i studion. Idag filmade vi musikprogram 1 av 3, och på fredagen kommer min grupp att filma en teaterpjäs med 5 stycken barn som skådespelare. Kommer bli hur roligt som helst, men sånt här tar på krafterna mer än man skulle tro. 

1. Igår inleddes en vecka i studion i Lume
2. Var till Vanda och såg på generalrepetitionen av teaterpjäsen
3. En del av regirummet i studion
4. Min arbetsstation för idag och imorgon. 

19.11.2013 kl. 17:44

What?

 

Håller på och strular med Bloglovin och något adressbyte som jag helt missat?

Adressen är alltså inte längre paulaw.ratata.fi utan paulaw.ratata.fi/blogg/

What?

18.11.2013 kl. 10:26

Bloglovin'

18.11.2013 kl. 10:11

Fin städstyle!

De senaste två veckorna har jag varit irriterad på hur dammigt och stökigt det varit i vår lägenhet. Det har varit så mycket skola och annat att tiden inte har funnits att städa. Men igår städade vi så att det bullrade i bjällrorna. 

När jag städar brukar jag först plocka bort allt från golv och hyllor så att jag lätt kan dammsuga, tvätta golven och torka bort allt damm. Klickade den här bilden med min telefon och skickade den till Jade borta i Sverigeland, och fick höra att jag har en fin städstyle. Wuhuu!

17.11.2013 kl. 10:13

Freaky Friday.

Tänkte skriva om några underliga saker från min dag!

Jag började morgonen med att försova mej. Ärligt talat tror jag att jag aldrig försovit mej i hela mitt liv (mamma, correct me if I'm wrong). Jag som normalt brukar ta över 1 timme på mej att bli klar på morgonen (jag är lite slö då) fick nu hoppa ur sängen, klä på mej och dutta på lite mascara på fransarna på 10 minuter. Hann inte ens borsta tänderna, så jag sköljde munnen med munskölj medan jag fightades med min mascaraborste. Hann inte ens äta frukost...

Hur som helst. Jag hann helt bra till dagens första föreläsning som, för ovanlighetens skull, var i Soc & Kom. Kursen behandlar tjänsteanalys -och utveckling, och vi skulle ha kursens viktigaste presentation: en pitch där vi skulle föreställa vara representater från ett företag och försöka "sälja" en tjänst till vår publik. Min grupps caseföretag var Syrrans Garderob, och syrran Helena var med i publiken. Som tur gick presentationen riktigt bra och Helena var riktigt nöjd och ivrig, så det lyckades vi bra med! 

Efter pitcharna presenterade föreläsaren nästa uppgift, och av någon anledning började han förklara vad Ugly Baby Syndrome är. Han kom fram till mej och låtsades ha en bebis i sin famn och frågade mej: Va sku du säga om ja kommer fram ti dej och visar upp min nya fula bebis?. Jag, som blir nervös och drabbas av panik av barn, svarar: Ingenting, ja e rädd för barn. Och hela klassen börjar garva. Go me!

Till middag lagade jag och älskade Rits pizza. Det blev riktigt stökigt och mjöligt, så efter att vi ätit attackerade jag disken en gång för alla. Samtidigt lyssnade jag på Melissa Horns nya skiva Om du vill vara med mig, och plötsligt kom den sista låten. Plötsligt var det tyst i lurarna, och eftersom mina händer var blöta och löddriga kunde jag inte trycka på play igen. Där stod jag och diskade med tystnad i öronen, tills plötsligt... Två små tjejer börjar sjunga i mina öron. Först blev jag fundersam och lite rädd, men efter en stund inser jag att det är Melissa Horn som liten som sjunger den ursprungliga Om du vill vara med mig -sången som hon skrev när hon var barn. Hade hört talas om det här i en intervju med Melissa när hon besökte Bettinas talkshow på tv. 

Vet inte riktigt vad som var grejen med den sista observationen från idag, men jag blev riktigt ivrig när jag insåg att jag hittat ett gömt spår på favoritartistens nya skiva. 

15.11.2013 kl. 20:14

Leijonasydän

Igår funderade jag och Jasse att vi måste ta en paus från skolan och gå på bio. Eftersom det var Superpäivä på bion idag passade vi på. Filmen vi kollade var den finska Leijonasydän, och den var faktiskt bra. Vissa saker var kanske inte så trovärdiga, men det var en film som berörde och slutade lyckligt. Humor fanns det också! Se den.

Ledaren för ett gäng rasistiska skinheads faller för en servitris vars son är av afrikansk härkomst.

Favoritreplik: 
- Mistä maksetaan?
- Päästä
- Onhan sulla semmonenkin
- Ei kummonenkaan. Ei siihen tartu mikään
- Tukka vai?

13.11.2013 kl. 21:09

Christmas wanties.

Normalt brukar jag villa lämna allt juligt till december, men det börjar redan klia i mina fingrar. Julen är ju trots allt min favorithögtid. Tänker dessvärre inte köpa några julprydnader det här året eftersom jag har köpt sånt de senaste tre åren och anser att det inte finns rum för mer i vår lilla tvåa.

Sakerna är från Ellos

12.11.2013 kl. 20:12

GODIS.

Bild från min Instagram från helgens tjejkväll. Det var en så nice kväll att jag kommer leva länge på den! Den här skålen med godis är bara en bråkdel av allt gott vi vräkte i oss, haha. 

12.11.2013 kl. 14:32

Doften av äppelpaj.

Efter tjejkvällen på lördagen fick jag lust att köpa doftljus. Orsak? Det doftade så saakelis gott hos Sandra

Besökte Tarjoustalo igår och köpte ljus som doftade vanilj och grönt äpple, så nu doftar vår tvåa äppelpaj! Så det så.

Till julen har jag planer på att köpa ljus som doftar kanel och annat juligt, men kände att det inte är dags för sånt riktigt ännu. 

12.11.2013 kl. 11:33

Tjejkväll.

Igår var det inflyttningsfest/tjejkväll hos Sandra tillsammans med Emma, Frida och Freddie. Det var hur bra som helst, och det var nice att träffa dem igen på länge. 

10.11.2013 kl. 18:23

Nenäradio 2013: NRJ

En liten sneak peak från dagens flerkamerainspelningar

Jag går för tillfället en kurs i flerkameraproduktion i skolan. Den här veckan jobbar vi med Nenäradio (Basso, NRJ, Nova och YLEX) som sänds live från Glaspalatset ända fram till fredagen. Här är ett klipp från morgonens sändning. 

Bilder från hela dagen kommer så snart jag orkar och hinner!

06.11.2013 kl. 21:18

Nenäradio med NRJ

06.11.2013 kl. 14:36

Pangkaka.

Helger betyder inte endast att chilla och ta det lugnt, utan även att äta sådant som man försöker undvika på vardagarna. Helgens sista onyttighet blev en mumsig ugnspannkaka med sylt och vaniljvisp. 

03.11.2013 kl. 22:10

Helgens filmer.

Den här helgen (precis som alla andra...) tog jag det helt lugnt och bara chillade. De här två filmerna har vi kollat fredag -och lördagkväll.

Turbo tyckte jag riktigt bra om. Den hade några överraskningar som jag inte alls var beredd på (men som kanske inte är lika chockerade om man sett trailern, *spoiler alert*) och den hade roliga inslag av humor (så där som alla bra animerade filmer har). 

After Earth däremot var inte min grej över huvud taget. Tyckte den var rent ut sagt tråkig. Tappade koncentrationen totalt, och till slut märkte jag att jag hade glömt vad filmen gick ut på... Pinsamt. 

Turbo är en vanlig trädgårdssnigel som efter en olycka får chansen att uppnå sin största dröm, att vinna motortävlingen Indy 500.

Favoritreplik: "I’m gonna go have heart attack"

---

Efter en kraschlandning upptäcker Cypher Raige och hans son Kitai en planet som människor evakuerade tusen år tidigare.

Favoritreplik: "I wanna work with Mom"

03.11.2013 kl. 21:58

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland