2 veckor.

Bild från weheartit

2 veckor kvar till julafton. So excited!

10.12.2013 kl. 19:21

Andra advent.

Igår efter att jag och Rits kom hem tände vi alla ljus och jullampor vi äger och har. Det var riktigt mysigt, så jag tänkte dela med mej av våra adventsljus!

09.12.2013 kl. 12:40

Grattis gamling!

Trevlig självständighetsdag från Närpes, och grattis till Finland som fyller 96 år idag! 

Vi kom till Vasa med tåget igår kväll, och åkte direkt ner till Närpes. Idag har vi bland annat bakat pepparkakor (av hemgjord deg, något jag senast gjorde på hussan i högstadiet). 

Dessutom är här massvis med snö, så jag är lycklig!

06.12.2013 kl. 19:58

We need a little christmas right this very minute!

Bilder från min Instagram

Måndag, och jag hade ingen skola. Passade på att städa och ta fram alla julprydnader jag äger och har. Hängde upp gardinerna med tomtar och renar. Blev riktigt mysigt. Just nu sitter jag i soffan och myser med en kopp glögg och ser på YouTube-videon som har är typ en vecka efter med. 

Helgen spenderade jag och Rits i Åbo. Vi firade lillajul med att springa omkring i ett köpcenter och kolla julklappar, dricka kaffe hos Maria, baka pepparkakor, dricka glögg och julmust samt kolla film med familjen. Var superskönt, och nu har jag ännu mer julfiilis än förra veckan.  Är det möjligt? I think so.

02.12.2013 kl. 22:05

Waiting for Christmas!

Bild från weheartit

Imorgon åker jag hem till Åbo över helgen. Ska bli så skönt, måste erkänna att jag har en gnutta hemlängtan. Ännu skönare med tanke på att det är lilla jul på lördag, så vi ska julpynta och baka pepparkakor.

Jag har en sån otrolig julkänsla i hela kroppen och försöker mitt bästa att hålla mej från allt juligt ända till december, men det har redan misslyckats en gnutta. Varje år försöker jag undvika allt som har med julen att göra till december, men nu har jag redan tagit fram några prydnader och lyssnat på den här skivan, haha! Jag håller på att bli galen!

28.11.2013 kl. 19:01

Colors Festival 2013 Warm Up

Jag verkar ha lite svårt att släppa förra helgen eftersom den var lite episk så där. Kommer leva på det här hela veckan tror jag...

Bilderna är från Club Colors FB-sida.

27.11.2013 kl. 11:43

Det är över!

Bilder från weheartit

Hela hösten har jag och Rits kollat Friends, och idag kollade vi sista avsnittet. Vad ska vi göra nu? Vad ska vi se på till näst? Kan inte tro att det är över, snyft!

26.11.2013 kl. 22:16

Examensarbete, here I come!

Ända fram till jul kommer jag endast att ha skola på fredagar. Det är både skönt och mindre skönt. Skönt eftersom jag kan sova lite längre på morgonen, mindre skönt eftersom jag blir så slapp när jag inte har någon föreläsning att gå till varje dag. 

MEN helt sysslolös är jag inte. Varje vecka har vi en veckouppgift som måste lämnas in varje torsdag klockan 16.00, så jag träffar min soc&kom grupp några gånger varje vecka och arbetar så det slår lågor om det. Och så måste jag arbeta på mitt examensarbete, vilket är vad jag ska göra idag. Wish me luck!

26.11.2013 kl. 12:22

Första julpyntet.

25.11.2013 kl. 20:52

Mer bilder från helgen.

Jag Instagrammar från våra specialplatser backstage

Jag och Jasse hälsar på Rudee

Kreisi piipål

KLICK!

25.11.2013 kl. 19:22

DIY Holiday Hot Cocoa Candles.

Jag är en äkta YouTube-junkie och kan spendera timmar och kolla igenom mina prenumerationer. 

På sistone har det börja dyka upp massa juliga DIY-projekt, och här är mitt favorit DIY-pyssel hittills. Vill göra det!

Videon är alltså inte min egen! För mer av Anns videos, klicka här!

25.11.2013 kl. 16:49

Colors Festival Warm Up.

Hela veckan har jag gått och sett fram emot något som startade som ett vadslag. 

Jag och bästa Jasse har ungefär så olika smak i musik som det är möjligt. Hon gillar dance, trance och lite sånt, medan jag är kär i lugn, akustisk singer-songwriter musik. Om det säger något? 

Vi gjorde alltså en deal att nästa gång hennes favorit DJ ATB kommer till Finland så far jag och kollar på honom med henne, och när min favorit svenska singer-songwriter Melissa Horn kommer till Finland kommer hon med mej och lyssnar på henne. 

Inte långt efter att vi slog vad om det här kom det fram att både ATB och Melissa Horn är påväg till Helsingfors. Melissa uppträder här i januari, och igår var det Colors Festival 2013 Warm Up där ATB uppträdde. 

Vi hade sjukt kul och hoppade och dansade så svetten strittade, haha! Vi fick även möjligheten att hänga backstage med DJ:n Rudee, vilket var riktigt nice. Han var superschyst och tog bra hand om oss. Han var så nice att jag till och med drömde om honom hela natten (läs: förmiddagen). 

1. Någon random DJ som spelade åt ett tomt dansgolv...
2. Jasse väntar på att få dansa
3. Alex Kunnari
4. Rudee
5. Rudee och vår coola lysboll
6. ATB 
7. ATB från backstage point of view
8. ATB från backstage point of view

Mer bilder kommer senare, for your information! Be aware!

24.11.2013 kl. 18:44

It's a wrap!

Här kommer ett sista inlägg om vår kurs i flerkameraproduktion. Känner att det blivit mycket sånt på sistone. Alla dagar (förutom fredag) var jag VTR, vilket betyder att jag trycker på record-knappen så att inspelningarna (både bild och ljud) sparas. Om en så kallad insert ska vara med i programmet är det jag som sätter igång den på regissörens kommando. 

På fredagen var det min produktion som skulle filmas. Regissören Emma (samma tjej som regisserade vår kortfilm Kanavakadun tyttö förra vintern) hade satt ihop en pjäs med barn för barn, och nu skulle den filmas. 

Det var en påfrestande vecka, men nu är den kursen äntligen undanstökad. Bara en feedback i december återstår. Till min lycka hade LIV en Sex and the City -marathon på fredagkväll, vilket var en liten hallelujah moment i mitt lilla liv. 

1. Min arbetsstation tisdag-torsdag
2. Bygge av scenen inför vår teater-inspelning
3. Regissören Emma regisserar sin pjäs från regirummet
4. Veckans räddare i nöden

24.11.2013 kl. 18:14

Bad days will pass...

För att det på sistone har känts som att allt är från pruppen.

21.11.2013 kl. 22:15

Mer nenäradio!

För två veckor sedan gjorde vår kurs i flerkameraproduktion samarbete med Nenäpäivä. Allt som allt fyra radiokanaler sände live från Glaspalatset i Helsingfors och försökte samla in pengar till välgörenhet. Vi var på plats och filmade höjdpunkterna. 

Jag har redan skrivit det här inlägget om den dagen jag var producent för, men här är ett sammandrag av alla sändningar från hela veckan.

Jag lovade att jag skulle lägga in bilder från hela dagen då jag var producent. Har haft så mycket annat att jag glömt bort, men om det finns någon som är intresserad av behind the scenes -bilder så säg hoj nu!

21.11.2013 kl. 07:27

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland