Denna sekund.

Tänkte slänga in en liten bild från mitt liv just nu i denna sekund. Kaffe. Smörgåsar. En bok om den animerade filmens historia. Jag njuter men stressar på samma gång. Är det ens möjligt? Tydligen.

27.02.2014 kl. 14:42

Gissa vad den här tjejen gör...

21.02.2014 kl. 14:11

Research.

Som jag skrivit tidigare så håller jag för tillfället på att skriva mitt examensarbete. Det är det ända som står i vägen för min medianomexamen, så mitt liv snurrar runt det just nu. Jag skriver om animerade filmer, eftersom det är en genre inom film som intresserar mej mest, och jag visste att jag måste välja ett ämne som intresserar mej så att jag orkar skriva 60 sidor om det.

Tänkte dela med mej av några videon jag använt mej av för att bli lite mer insatt i ämnet, så att ni vet vad jag sysslar med för tillfället...

19.02.2014 kl. 15:27

Are you gonna stay the night?

Har börjat dagen med en liten sovmorgon (var så otroligt trött?), frukost, träning och den här underbara sången som snurrar i mitt huvud. Nu skriver jag examensarbete så fingrarna glöder och tangenterna brinner.

Jag brukade bara alldeles besatt av Paramore för något år sedan. Älskade Hayley massor, hon var så cool så där. Sedan hände något och Paramore tappade sin charm, men nu är Hayley tillbaka i mitt hjärta, haha. Hon kunde kanske ta tillbaka sitt hår från tidigare, men whatever lixom!

I am a fire, you're gasoline,
Come pour yourself all over me
We'll let this place go down in flames only one more time

18.02.2014 kl. 11:44

Filmmaraton.

Jag och Rits är paret som kollar massa filmer hela tiden, men på sistone har jag inte fått upp dem här i bloggen. Trots att det varit tyst på filmfronten så betyder det inte att vi inte kollat filmer. 

Eftersom det snart är dags för Oscarsgalan tänkte jag göra ett inlägg med såna filmer vi sett och som råkar vara nominerade i olika kategorier i årets gala. Utöver dessa har vi även kollat The Croods  och The Great Gatsby (som också är nominerade) för en tid sen, men har skrivit om den redan tidigare... 

Tyckte om alla filmer nedan! Gillade Captain Phillips på grund av all spänning och Dallas Buyers Club mest tack vare Jared Leto's roll som fina Rayon. Gällande Gravity hade jag antagligen för höga förväntningar; en film om två människor som svävar omkring i rymden och de flesta som har sett den har börjar gråta. Började personligen inte gråta, men tyckte den var jättefint gjord och fick absolut hjärnkontoret att fundera på det ena och andra. De animerade filmerna var förstås en succé hos mej eftersom jag älskar animerat, och The Hobbit är The Hobbit och behöver antagligen ingen vidare beskrivning annat än att den var megabra!

 

Captain Phillips Den sanna historien om kapten Richard Phillips och det USA-flaggade fartyget MV Maersk Alabama, som kapades av pirater utanför Somalias kust i april 2009. Skeppet blev det första amerikanska lastfartyget att kapas på nästan tvåhundra år.

Favoritreplik: "They’re not here to fish"

 

Dallas Buyers Club Baserad på den sanna historien om Ron Woodroof, en homofobisk narkoman som 1986 fick diagnosen fullt utvecklad HIV, och beskedet att han bara hade trettio dagar kvar att leva. För att överleva började han smuggla ett läkemedel som fortfarande var olagligt i USA. Med hjälp av hans läkare och andra patienter skapade han Dallas Buyers Club, den första av flera som spreds över landet och erbjöd betalande medlemmar alternativa behandlingsmetoder.

Favoritreplik: "Relax, I don't bite. I guess you're handsome, in a Texas, hick, white trash, dumb kind of way."

 

Gravity Dr. Ryan Stone är en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa före pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag.

Favoritreplik: "I hate space"

 

Despicable Me 2Gru fortsätter sin kamp som förälder till de tre syskonen Margo, Agnes och Edith. Men skurkarna börjar hopa sig och ser Gru som ett hot för deras onda världsbild...

Favoritreplik: "It's really smooth. Sometimes I stare it, and imagine a little chick popping out. Peep-peep-peep"

 

Frozen En profetia lägger ett helt land i evig vinter. Prinsessan Anna slår sig samman med Kristoff, en våghalsig bergsman, och ger sig ut på en lång resa för att hitta Annas syster, Snödrottningen, och få ett slut på den iskalla förtrollningen. De möter extrem kyla, mystiska odjur och magi längs sin resa och kämpar mot elementen för att rädda kungadömet undan förstörelse.Baserad på den klassiska sagan Snedronningen av H.C. Andersen från år 1845.

Favoritreplik: "Peopel smell better than reindeers. Sven, don't you think I'm right?"

 

The Hobbit: The Desolation of SmaugThorin och hans tappra medföljare har nått Sjöstaden och det är dags för hobbiten Bilbo Baggins att fullgöra sitt kontrakt med dvärgarna. Sällskapet måste nå till De Ensamma Bergen och Baggins måste hitta den hemliga dörren som ger dem tillgång till draken Smaugs skatt. Om Bilbo och de andra kan vinna, kommer de att kunna behålla den? Och kommer de att upptäcka vad som hänt med trollkarlen Gandalf?

Favoritreplik: Kommer inte på någon, men älska denna sång <3

17.02.2014 kl. 21:18

Thursday night bowling.

I förrgår skrev jag om att mitt liv är ytters spänningslöst, men igår var jag och Jasse ute luftade på oss i en svettig liten bowlinghall. Han den där Rits blev också medsläpad, hehe. Och så var ju igelkotten Igor med, den lilla busen. Vi hade jätteroligt och det var minst sagt välbehövligt. 

14.02.2014 kl. 14:56

Tvättstugeklag.

Idag kom jag fram till att mitt liv är otroligt spänningslöst för tillfället. Tänker nu främst på vardagarna, men ändå. Veckans höjdpunkter är då jag far ner till tvättstugan för att tvätta kläder. Man stöter sällan på människor där nere, men då man gör det är de de mest underliga individer man kan tänka sej. Och finns där inga människor så kan man läsa alla lappar som skrivs och placeras lite över allt. 

Förra veckan till exempel; en kille var i torkrummet och jag trodde han skulle hämta byke som han hade haft på tork, men icke. Istället hängde han upp fuktig tvätt på tork ut samma väska som han hade släpat med sej från sin lägenhet. Hade han tvättat kläder i sin lägenhet och hämtat dem ner till torkrummet för att torka? Är det normalt eller är jag bara konstig som tycker att det var konstigt?

Annat då? Jo, så finns de där som inte vet hur reserveringslistan fungerar. För att inte tala om de som inte vet om dess existens. Såna som sätter på en maskin fastän någon annan har bokat den, såna som har bokat alla maskiner i flera timmar men aldrig dyker upp och såna som inte har planerat sin tid och tvättar över någon annans tvättur. 

Tillbaka till torkrummet. Jag brukar bara lämna stora tunga saker som handdukar och lakan eftersom de inte ryms / aldrig skulle torka ordentligt i lägenheten. Resten tar jag upp till lägenheten. Så finns det såna som torkar precis allt i torkrummet, även sina underkläder och strumpor. Så kommer jag med mina stora tunga lakan och alla torksträck är fyllda med trosor?! Är det bara jag som blir galen av sånt? Så då jag har gjort rum åt mina lakan och tror att allt är frid och fröjd är det någon som flyttar undan dem innan de ens har hunnit torka ordentligt, så de blir skrynkliga och illaluktande. 

Så det där med lapparna. Brukar själv inte skriva lappar eftersom det verkar lite meeh, men de kan vara helt underhållande att läsa. Idag till exempel var det någon som trodde att en tvättmaskin var sönder bara för att lampan i knappen på betalmaskinen inte fungerade? Och någon var sur eftersom den hade blivit rövad på en tvättur, medan någon annan hade blivit bestulen något klädesplagg och saknade det...

Så. Nu känns det bättre. Tillbaka till examensarbetesskrivandet. 

12.02.2014 kl. 15:51

Just nu.

Det här är jag idag. Och igår. Och hela resten av veckan för den delen. Jag är verkligen på G med mitt examensarbete nu, inget kan stoppa mej! Okej, lite trögt går det ju, men det hör väl till? Kanske. Hur som, tillbaka till skrivandet!

11.02.2014 kl. 11:11

Examensarbete in the making.


Bild från weheartit

Skriver examensarbete med Jasse. Ja, jag har nu officiellt börjat skriva! Fingrarna glöder och kaffe kokas på löpande band (typ). 

05.02.2014 kl. 14:39

Keys of Heaven.

För två år sedan var jag praktikant vid produktionsbolaget For Real Productions, och jag var produktionsassistent i några av deras filmer. En av filmerna hette Paratiisin avaimet / Keys of heaven, och den blev färdig för inte så länge sedan. Jag var faktiskt på premiären här för 1,5 vecka sedan, och det var riktigt spännande att se den färdiga produkten eftersom jag endast hade läst filmens manus (eftersom den var i utvecklingsstadiet då jag jobbade med den). Och så måste jag tillägga att det finns inget bättre än att se sitt namn i sluttexterna, hehe.

Såg att de släppte trailern på YouTube och tänkte att jag skulle dela med mej av den. Holy moly!

04.02.2014 kl. 16:49

Love.

Igår var det en speciell dag för mej och Rits. Visst, dagen bestod av skola och examensarbete, men på kvällen var vi ute och äta och spenderade resten av dagen tillsammans. Varför var det speciellt då? Jo, vi har varit tillsammans i 6 år. Hur galet är inte det? Vart har tiden försvunnit och hur kommer det sej att vi inte åldrats alls, haha?

04.02.2014 kl. 12:18

Melissa, igen?!

Har precis kommit hem efter ännu en Melissa Horn konsert. Var lika fint som igår, om inte ännu bättre. Magiskt och dramatiskt. Man får inte nog av hon den där alltså. 

01.02.2014 kl. 22:19

Axelremsväska

Här skrev jag om några väskor som skapat ett ha-begär i min lilla kropp. Igår köpte jag en av dem, den som verkade mest tilltalande. Kanske mest på grund av storleken; den är tillräckligt liten att orka bära omkring på stan, men lagom stor så att de nödvändigaste sakerna en tjej behöver på en kväll ute med vännerna ryms med. 
01.02.2014 kl. 14:21

Nike Flex Supreme

I det här inlägget skrev jag att jag behövde ett par nya träningsskor för inomhusbruk. Som födelsedagspresent av vissa personer (ni vet vem ni är, tack massor) fick jag en summa pengar som var specifikt menat åt nya skor. 

Igår när jag, Jasse och hennes syster sprang omkring på stan bestämde jag mej för att gå en sväng via Stadium. Hur det nu råkade sej så hittade jag dessa skönheter och de fick följa med mej hem. Har inte använt dem ännu (förutom att jag gick omkring med dem inomhus när jag kom hem) men jag tror att vi kommer att trivas tillsammans.

01.02.2014 kl. 13:54

Melissa Horn @ Savoy teatern

Idag var antagligen den finaste (fre)dagen på länge. Yrade omkring på stan med Jasse och hennes syster som var på besök, drack Vanilla Spice Latte på Starbucks, åt sjukt god nepalesisk mat på Mount Everest och såg underbara Melissa Horn för tredje gången. Den här gången spelade hon i Savoy-teatern här i Helsingfors, och imorgon spelar hon i Logomo i Åbo (och kan ni gissa vem som är påväg?!). 

Men alltså konserten. Den var så fin! Ljudet var sjukt bra, vi hade bra platser och hon sjöng så fint och bandet spelade superbra. Och så hade hon dom där perfekta mellanpraten mellan låtarna, hon är ju sjukt rolig. Älskar henne! 

Efter konserten for jag och Jasse (som alltså var min dejt, hehe) ut på en "öl" (läs: Pepsi) till en pub och vi körde på med lite HC tjejsnack och allmänt yreri. Alltid bra med sånt!

Nej nu ska jag försöka gå och lägga mej så jag orkar åka till Åbo imorgon, eheh. 

Ps. Att äta nepalesisk mat innan konserten var kanske inte så bra idé, vi luktade nämligen lite suspekt efteråt. Hoppades ingen annan märkte lukten än vi, haha. Tror den fortfarande sitter kvar i min näsa...

01.02.2014 kl. 01:04

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland