Livet i bilder

I helgen har mamma varit på besök, och det har varit bäst. Vi har varit på besök i Borgå, ätit massa (!) gott, varit på promenader till fina ställen, kollat filmer samt besökt ljuskarnevalen på Borgbacken. Har pysslat ihop ett litet kollage med bilder från min Instagram, enjoy!

1. Var till Borgå en sväng med mamma på lördagen och njöt av tillvaron
2. Fredagen spenderades i editen med Jasse. Paus på gång.
3. Kanelbullens dag 
4. Rits från vårt senaste biobesök
5-6. Jag, Rits och mamma besökte Borgbackens ljuskarneval ikväll
7. Middag på Hard Rock Cafe

13.10.2013 kl. 21:11

This is the end

Onsdagen till ära kollade jag och Rits den här filmen. Den var sämre än jag hade förväntat mej, men bättre än jag hade hoppats (if it makes any sense). För att vara ärlig tycker jag att den var riktigt underhållande, men Rits var inte helt begeistrad. Pricken över i:et var uppträdandet av ett känt pojkbänd från 90-talet, om ni vet vad jag menar! 

Det är fest hemma hos James Franco i Los Angeles när jordens undergång närmar sig. Jay Baruchel, Seth Rogen och en bunt andra filmstjärnor förbereder sig så bäst de kan för apokalypsen.

Favoritreplik: "No, you can't have the Milky Way. It's my special food, I like it."

09.10.2013 kl. 22:04

Autumn is a second spring when every leaf is a flower

Det är höst i Helsingfors. Älskar det! Allt är så färggrant och jag drunknar i plugg just nu.

07.10.2013 kl. 19:48

Oz: The Great and Powerful

Igår kollade jag och Rits den här filmen hemma i soffan. Den var väldigt lik Alice in Wonderland på många sätt, men varken den eller Oz: The Great and Powerful lyckades hålla mej fokuserad hela filmen igenom. För att vara ärlig har jag igen aning om hur filmen slutade eftersom jag då var mer koncentrerad av att kolla Instagram. Det blev liksom så tjatigt mot slutet... Gillar man Alice in Wonderland så gillar man säkert den här också, men för mej var det inte en av de bättre filmer jag sett. Det som gjorde filmen någorlunda nice var vissa inslag av humor samt en söthetsfaktor som apan Finley ger. 

Oscar Diggs är en trollkarl med tvivelaktig moral som jobbar på ett kringresande tivoli. När han slungas från Kansas in i det livfulla landet Oz kan han till en början inte tro sin tur. Men sedan träffar han tre häxor som tvivlar på att han är den stora trollkarl folk har förväntat sig. Han dras motvilligt in i de problem som hotar både landet och dess invånare och måste lista ut vem som är god och ond innan det är för sent.

Favoritreplik: 
- You can have a nice pile of bananas!
- Oh, I see, because I'm a monkey I must love bananas!
- You don't love bananas?
- Of course I love bananas, I'm a monkey! Don't be ridiculous!

05.10.2013 kl. 13:59

Gamla Vallgård.

Bild från en promenad i gamla Vallgård här i veckan. Bara för att!

05.10.2013 kl. 00:58

Faffaklocka.

Jag skulle mest i världen vill ha en Michael Kors klocka i rosa guld, men eftersom de kostar så saakelis många pengar så har jag kollat runt på andra alternativ. 

Klockan ovan är t.ex. från Gina Tricot och kostar runt 40 €. Dreglar lite. 

04.10.2013 kl. 13:18

jOBS

Idag tog jag och Rits en date night och gjorde en klassisk dinner and a movie. Vi kollade filmen jOBS på bio, och den var bra! Jag gillar filmer med mycket snack och riktiga problem och händelser som kan hända i verkliga livet, så jag njöt för fulla muggar. Eftersom jag är en tjej som gillar min Apple-dator var det riktigt intressant att få en uppfattning om hur skaparen av den nådde den framgång han gjorde (för det var ju ingen dans på rosor). Från att bygga datorer i sin pappas garage till att leda världens mest värdefulla företag, det kallar jag succé!

Den sanna historien om den nu bortgångne visionären och grundaren av Apple, och om de banbrytande innovationer som gjorde att han gick från att vara en modest och egensinnig hippie till världens mest respekterade IT-legend.

Favoritreplik: "How does somebody know what they want if they haven’t even seen it?"

04.10.2013 kl. 00:22

Black & White Masquerade.

Igår var det onsdag, vilket ibland betyder fest. Iallafall om man är studerande. Eftersom det är mitt sista år som studerande har jag som plan att fara ut och skaka rumpa lite oftare än jag tidigare brukat, eftersom jag i normala fall är en riktig hemmakatt. 

Igår var det Black & White Masquerade på Tiger, och trots att jag var trött i ögonen och bara gäspade hela tiden hoppade jag omkring på dansgolvet tillsammans med Jasse tills klockan blev mycket och fötterna värkte.

03.10.2013 kl. 16:55

Busig högstadieelev.

Jag känner mej som en busig högstadieelev eller nåt.

Vi skulle precis börja vår föreläsning i vetenskapligt skrivande och affärskommunikation när jag fick reda på att vi hade en uppgift som skall presenteras muntligt. En liten panik drabbade mej eftersom jag trodde uppgiften hade blivit uppskjuten, men det kom fram att jag blandade med en annan uppgift. 

Jag berättar väl som det är, tänkte jag. 

Men när föreläsningen började och föreläsaren började presentera nytt material började jag arbeta på uppgiften eftersom den inte var så lång och inte så svår. Hann precis bli klar när föreläsaren var klar med sitt och presentationerna skulle börja. Och jag skulle dessutom presentera först. 

Presentationen gick bra och ingen märkte något. Vilken tur!

01.10.2013 kl. 11:04

Katastrofer och hemskheter.

Det var en skön helg, men idag fick jag ett slag i ansiktet av verkligheten när jag var i skolan. Hela dagen har varit fylld med katastrofer och hemskheter. Allt kulminerade när jag hade sönder ett glas när jag diskade och spillde kaffe när jag skulle vila mina nerver. 

Men som sagt var så var helgen skön. Rits var ute i skogen så jag hade hela lägenheten för mej själv. Passade på att göra ingenting, typ. På lördagen var jag på lunch, fika och lite shopping med Jasse och hennes pojkvän, och på kvällen hade vi filmkväll hemma i soffan. 

Bild av Jasse

30.09.2013 kl. 20:31

Pretty Little Liars.


Hello, my name is Paula and I'm addicted to PLL
28.09.2013 kl. 00:57

Lazy weekend.

Bild lånad härifrån

Äntligen fredag! Vad annat kan man säga, liksom. Dessvärre kommer jag att spendera helgen ensam eftersom min hubby är i skogen med klassen hela helgen, men jag tänker passa på att kolla massa tjejiga filmer och arbeta med skoluppgifter och så... Kanske springa på stan lite, ska se vad jag hinner/orkar med.

27.09.2013 kl. 19:53

Om du vill vara med mig.

När det blir höst och kallt och mörkt brukar jag lyssna på Melissa Horn. Nästan lite för mycket ibland. Vet inte varför, men det är helt enkelt den bästa kombinationen.

Hennes nya skiva släpps om 6 dagar, så jag passade på att kolla upp nya singeln på YouTube. Lite dystrare än tidigare, men damn vad mina armfjun står upp av kalla kårar. Nam!

Har sett henne live två gånger och fick nu lite abstinens. Hennes höstturné börjar 23 oktober, men inte en enda spelning i Finland. Vad är det för skämt. Skärpning Finland! Boka in henne nånstans nu! :)
26.09.2013 kl. 16:50

Winter is coming!

Igår var det kallt och det haglade. Vita pluppar föll ner från himlen. Idag skiner solen, men det är om möjligt ännu kallare än igår. 

Wiih, snart är det jul!

26.09.2013 kl. 10:32

Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.

We must be over the rainbow

Hade ingen skola idag, vilket var rätt skönt. Ibland är det bra att vara studerande! Jag och min bättre hälft var på en promenad till ett sånt där perfekt ställe som får en att fundera om man verkligen befinner sig i Helsingfors eller om man på något obeskrivligt sätt förflyttat sej till en annan ort. Träden lyser röda i höstsolen, fiskarna hoppar i sjön, människor rastar sina hundar, promenerar i olika hastigheter, joggar, cyklar, metar... Så skönt liksom! Ska gå dit alltid när jag behöver koppla bort vardagen en stund. 

24.09.2013 kl. 22:10

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland