Blogvember-listan

Blev utmanad av finaste Sandra!

1. Vad är det roligaste med att blogga?
Bra fråga. Har tappat all inspiration samt tappat bort gnistan. Som i Peter Pan då man tappar bort sina happy thoughts och tappar förmågan att flyga. Skulle gärna hitta mina marmorkulor, om ni vet vad jag menar...

2. Vad gör min blogg speciell?
You tell me...

3. Hur ser min blogg ut om ett år?
Den kommer inte att se ut. Den kommer antagligen eka tommare än någonsin... Har funderat på att sluta (har i princip gjort det redan).

4. Vilket var mitt allra bästa inlägg?
Svårt att säga. Har bloggat så länge på så många olika plattformer, att dedär... De bästa inläggen är väl de som är fyllda med bilder, fyllda med minnen och som väcker känslor så här i efterhand. 

5. Vilka andra bloggar/bloggare inspirerar mig? 
Sandra och Emma. Mest blir jag inspirerad av dem som personer... Båda får mej alltid på gott humör och får mej att känna mej som om jag hör hemma. Mitt liv i huvudstaden är så ensamt såå då ja träffar dem är det pang pannkaka typ! Bäst <3

Jag utmanar ingen, tyvärr ;)
Och så avslutar vi med en bild på den finaste lurvbollen <3

24.11.2014 kl. 21:22

September.

Hälsningar från mitt annars rätt händelselösa liv. Här kommer ännu ett spännande blogginlägg med bilder från min IG, i brist på annat. Har alltså spenderat min första månad som professionell kontorsråtta, har fått mitt eget arbetsrum OCH jag hittade en egen kaffekopp att sörpla mitt kaffe (och nu även te?) ur. 

Var till mitt älskade Åbo en sväng. Hälsa på familjen. Gick en promenad i idrottsparken och återupplevde minnen från jumppatimmarna i skolan... Besökte Café Art för första gången, har länge velat fara, men det har liksom inte blivit av...

Åstranden <3

Tog en solskenspromenad med mamma och hälsade på korna som brukar hänga i en hage nära föräldrarnas hus... Me likey some cow action!

Mer fynd från promenaden. Älska höstpromenader!

Träffade Emma för lite shopping och kaffe!

Träffade också Maria för ytterligare shopping och kaffe, haha. Köpte bland annat denna katt eftersom jag är så troligt kattsjuk! 

Så fick jag min dos av Ekenäs/Tenala/Lande då vi firade Sandras födelsedag (och eventuellt det att hon ska bli mamma, yey) <3 Puss!

Dessa tjejer alltså! Huhhu, ni är bäst...

07.10.2014 kl. 19:26

Augusti.

Det här inlägget är typ massa random... I skrivande stund är jag på ett underligt humör och allting känns bara botten. Jag borde hitta en hobby. Någon sysselsättning. Efterjobbet sitter jag bara hemma och glor. Typ. Min dator fungerar heller inte, så inte ens internet kan hålla mej underhållen (telefonen förstås, men det är liksom inte riktigt samma sak). Slänger ihop ännu en bildbomb med Instagram-bilder från augusti, fun times.

En helg i augusti var pojkvännen på besök. Minns inte så mycket från den helgen, annat än att det var varmt och vi satt ute på balkongen och hade det lagom mysigt.

Eftersom jag ännu i augusti skulle vara rätt mycket ensam (innan Rits skulle "flytta tillbaka" till vår lägenhet) köpte jag vattenfärger. Jag ville sysselsätta mej med något, och samtidigt koppla bort jobb och så... Har väl målat två målningar, sen har färgerna mest samlat damm...

I samband med pojkvännens visit i den heta augusti var vi en sväng till Starbucks och satte oss sedan i gräset och njöt av stan. Mitt namn fick de rätt, men Maurits blev Paulits, haha.

Efter att Rits åkte upp till Närpes igen kom min kära mor på besök. Vi var bland annat ute på några promenader, och en av dem var i Solviken. Megafint ställe, som att vara utomlands. Man skulle kunna tro det om man inte visste bättre...

Fick fast anställning på stället jag varit praktikant på sedan april. Kändes bra! Inget dåligt ställe det där, fick gratisbiljetter till Flow!

Vi besökte även mammas morbror, och vi slukade i oss ett helt glasspaket.

Besökte Tove Jansson utställningen på Ateneum. Jag, mamma och hennes kompis sprang omkring i museét i 3 timmar. Det var det finaste någonsin! Vi avslutade besöket med var sin kopp kaffe, följt av god mat på italiensk restaurang.

 

Vi fortsatte att vara kulturella genom att besöka Flow-festivalen. Kanske inte rikigt vår "grej", men jag har alltid velat fa, så varför inte ;)

Mer Flow. Roligaste kommentaren var då mamma utbrast "tänk va hemkst att måsta va här alla tre dagarna". Haha. Som sagt, inte riktigt vår grej...

Random bild på random kladdkaka. I det här skedet har Rits flyttat hem igen, och vi passade på att baka något "smått" hehe.

En lördag fick jag för mej att gå på zoo. Släpade Rits med mej till Högholmen. Det var nog inte en dag för sent, han hade ju aldrig varit där förr.

En björn och min randiga blus!

Kamel!

Tog en regnpromenad.

Njöt av tillvaron, jag hör till dem som tycker om regn...

Tog tåget upp till Jeppis. Jag har alltid velat besöka Juthbacka marknad, så nu slog jag till. Det var helt sjukt stort och sjukt stämningsfullt. En upplevelse som måste upplevas igen. Vet inte varför jag inte tog några bilder därifrån?

En annan höjdpunkt med vårt besök i Jeppis var återseendet met Jasse! Hade saknat henne så, och att träffa henne var verkligen bäst. Synd att vi måste bo 5 timmar ifrån varandra nu för tiden...

Ännu en bild från ännu en promenad. Ja, jag gillar mina promenader.

09.09.2014 kl. 19:53

Vem ska trösta Knyttet?

Älskar denna! 
16.08.2014 kl. 13:30

Juli.

I juli var jag upp till Närpes en sväng. Det var ju pojkvännens födelsedag, och så Tomatkarnevalen förstås! Bilden är tagen samma kväll som jag kom dit, uppe i ett utsiktstorn i Vargberget. Jag, som lider av höjdskräck måste sitta på golvet för att inte dö av svindel... På Tomatkarnevalen blev vi bongade av Svenska Yle. Kolla artikeln här, hihi!

Tillbaka i svettiga Helsingfors och den soliga vardagen träffade jag Maria och hennes lurvboll till hund för en promenad. Så skönt med vänner alltså, uppskattar studer som denna speciellt nu då många av mina närmaste vänner har flyttat bort härifrån... 

Den här månaden var jag ensam på jobb i kontoret. Var mest där som dejourerare, så böcker räddade mitt liv. Försökte annars också läsa böcker under sommaren, eftersom jag aldrig annars ger mej tid att göra det... 

Har även försökt hitta mitt eget namn på Cola-flaskor. Den här fredagen i juli delade jag en Cola med Timo i brist på annat... Har någon egentligen lyckas hitta sitt eget namn, eller är allt bara en illusion?

Hamnade även i Åbo en sväng. Meningen var ursprungligen att jag skulle till Åland och hälsa på bästa Jade, men det blev lite ändrade planer. Båten skulle gå från Åbo, och tåget till Åbo var förstås försenat och jag missade båten. Spenderade istället helgen hemma-hemma i Åbo tillsammans med lillebror. Bilden är från bakgården precis efter att solen gått i moln (lämpligt då jag bestämde mej för att sola...)

Helgen blev rätt bra ändå, trots att mina planer blev krossade. Jag och lillebror kollade filmer och åt god mat... Pengarna fär så väl tåg som båt fick jag tillbaka, så ska göra ett andra försök att hälsa på den där Jade... 

16.08.2014 kl. 12:32

Juni.

Tydligen var junimånad inte så händelserik för min del, eftersom dessa bilder är de ända som finns på min Instagram... Spännande tider!

Den här bilden är från början av sommaren då det ännu var kallt och ruggigt. Jag har haft som vana att stiga av bussen lite tidigare och promenerat den sista biten hem. Den här skylten hänger i Gumtäkt, hur söt är inte den?

I slutet av juni beskte jag Sandra, och kände ett behov att ta en bild på denna näringsrika frukost, haha. Breakfast at Sandra's is real!

Ännu en bild från min vistelse i Tenalas djupa skogar. Jag tror visst vi hade roligt? Höhö.

Här har vi då en hoppetossa som skuttar omkring i Ekenäs. Jag och Sandra hade en photoshoot, och det här var det bästa jag hade att komma med vad gällde posering...

Efter helgen med Sandra och Emma återvände jag till den ensamma lägenheten i Helsingfors. Jag bestämde mej för att tvätta kläder, och när jag var på väg till tvättstugan och precis hade stängt lägenhetsdörren bakom mej insåg jag att nyckeln var kvar i lägenheten. Tur att jag hade med mej telefonen så att jag kunde ringa efter en dörröppning. Då säkerhetsgubben kom undrade han om jag hade varit på Tuska -festivalen eftersom jag var klädd i svart och hade gummistövlar på mej? Jag måste ha sett väldigt heavy ut.

13.08.2014 kl. 10:02

Den ensamma sommarens slut.

Den ensamma sommaren börjar närma sej sitt slut. Idag kommer herr pojkvän tillbaka från Närpes, den här gången för att stanna. Imorgon ska jag och shoppa med en saknad vän, och det är inte länge tills jag får fara till Tenalas mörka skogar och umgås med trevligt folk...

Jag borde verkligen göra en av mina instagram-inlägg för att ge en bättre uppfattning om vad som hänt i sommar (som alltså inte är mycket, men Så betydelsefulla).

13.08.2014 kl. 09:51

Nexus 5

En dag förra veckan fick min telefon fnatt. Jag blev så irriterad så jag beställde en ny. 

Okej, helt så impulsivt var det nog inte, men ungefär. Har funderat på en ny telefon ren en längre tid, just för att min telefon blivit så trööög och fnattig, men den senaste fnattperioden var sista droppen. 

Här är bebisen som snart är min! Blev en likadan som pojkvännen har, känner mej som en liten härmapa. Hoppas den kommer idag! Enligt posten är den i Finland nu i alla fall (den kommer ända från Sverige nämligen). 

 

Google -bild

22.07.2014 kl. 12:06

Hur sjukt?

Idag var jag på lunch med arbetskompisarna. Majoriteten av lunchfolket var sommararbetare och diskuterade om att de snart börjar skolan, vilka kurser de ska gå, att de börjar bli skoltrötta osv osv. Det slog mej att jag inte behöver börja skolan i höst. Man ska ju aldrig säga aldrig, men just nu är jag inställd på att "aldrig gå i skola igen". Det här är första hösten på 16 år som jag inte måste tillbaka till skolbänken efter sommaren. Hur sjukt? 

Och tänk att jag för ett år sedan slogs av en panik och skräck över livet efter skolan. Jag har gått i skolan hela mitt liv. Jag vet inget annat än att gå i skolan. Arbetslivet skrämde mej, helt enkelt. Men det löste sej rätt bra...

21.07.2014 kl. 13:50

Munday.

weheartit

Måndag. Trötthet. Tröghet. Allmänt slö. Bring on the coffee!

21.07.2014 kl. 10:59

Huj.

Jag kan slå vad om att vi har en ny granne. Eller så beror det på att man faktiskt kan ha fönstren uppe dygnet runt? Hur som. Med jämna mellanrum fylls lägenheten med tobakslukt, och jag måste stänga fönster och balkongdörr för att sedan spraya luftfräschare runt omkring mej. 

Varför måste människor röka. Huj.

10.07.2014 kl. 20:49

Ensam i en folkfylld stad.

Igår läste jag en artikel om att många känner sej ensamma under sommaren. Jag kände mej träffad. Bästa vännerna har flyttat bort från stan, och pojkvännen spenderar sommaren i Närpes där han har sommarjobb. 

Okej, helt ensam är jag inte. I helgerna har jag haft rätt bra med program, har inte varit ensam en endaste helg. Jag har varit till Närpes och hälsat på pojkvännen, till Ekenäs och hälsa på Sandra och ibland har fått nöjet att ha ett stycke Emma med oss, på midsommaren var jag ute på stugan i skärgården med familj och pojkvän, och så vidare. Har dessutom träffat en annars väldigt upptagen Maria för promenader. Om någon vecka ska jag åka till Åland och hälsa på finaste Jade (som jag inte sett på 10 månader), och sen kommer pojkvän och mamma på besök (måste kolla så jag inte bokat in dem på samma helg, oops). 

Så helt ensam har jag väl inte varit, men veckorna känns nog ensamma. Jag gör inget vettigt. Försöker motionera, äta bra, läsa böcker (!) och följa med nyheterna för att ha koll på vad som händer i världen (något jag aldrig riktigt brytt mej om). Men tiden går så slött och jag har ingen att prata eller göra saker med... 

Det som fick mej att fundera på min ensamhet var egentligen då jag insåg att inkommande helg är den första helgen utan program. Jag har alltid haft något att se fram emot under arbetsveckan, att veta att något roligt kommer att hända i helgen. Men nu, ingenting. Nada. Noll. Och jag är människan som inte vill göra någonting ensam. Suck. Kanske jag ska ta mej i kragen och fara till de där utomhusbassängerna och typ sova i solen hela helgen... Men kanske det kan vara helt skönt att bara vara ensam över ett veckoslut också?

Tack för mej. nu ska jag sluta angsta och försöka göra något vettigt. Tuudels! 

weheartit

09.07.2014 kl. 09:13

Papaoutai

Ännu en sång som fastnat i min skalle. Varsågoda!

01.07.2014 kl. 20:08

Bildbomb.

Bildbomb från mitt lilla liv.

1. Jag och mamma var till Tallinn för några veckor sedan. Det var mysigt men regnigt. Bilden är från ett av flera cafeér vi besökte.
2. Gick en regnig promenad en regnig fredag i Gumtäkt/Vallgård
3. Jasse (som alltså flyttat bort från Helsingfors nu) var på besök. Vi proppade i oss massa kolhydrater...
4... och såg Softengine uppträda i LeBonk. Bättre än förväntat faktiskt!  
5. Gosade med denna fluffboll i Jakobstad...
6... och lyssnade på jazz på Jasses bakgård i Larsmo. 
7. Fick mitt namn publicerat i Åbo Underrättelser (det ni!)
8. Hann åka ut till favoritön och fira midsommar
9. Sjösatte båten med pappa och pojkvän
10. Och spenderade midsommaren i en lada med god mat och lagom festligt sällskap.

22.06.2014 kl. 17:38

Over and out.

Bloggtorka gånger tusen, men vad ska jag skriva om? Hela vintern var det examensarbete och nu är det jobb hela tiden. Halåå människa, skärpning! Jag måste väl bege mej ut på äventyr eller nåt, hehe. 

Tänkte i alla fall berätta att jag på onsdagen fick mina medianompapper så nu är skolan äntligen Över! Trodde inte att jag skulle vara glad över det med tanke på att jag gått i skolan hela mitt liv (typ) och jag har stressat över framtiden och tiden efter studierna, men det har löst sej rätt bra faktiskt.

Anywho. Här är två bilder från min dimission, en översta från inside.arcada och den andra av min älskade kille. 

22.06.2014 kl. 16:52

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland