September.

Hälsningar från mitt annars rätt händelselösa liv. Här kommer ännu ett spännande blogginlägg med bilder från min IG, i brist på annat. Har alltså spenderat min första månad som professionell kontorsråtta, har fått mitt eget arbetsrum OCH jag hittade en egen kaffekopp att sörpla mitt kaffe (och nu även te?) ur. 

Var till mitt älskade Åbo en sväng. Hälsa på familjen. Gick en promenad i idrottsparken och återupplevde minnen från jumppatimmarna i skolan... Besökte Café Art för första gången, har länge velat fara, men det har liksom inte blivit av...

Åstranden <3

Tog en solskenspromenad med mamma och hälsade på korna som brukar hänga i en hage nära föräldrarnas hus... Me likey some cow action!

Mer fynd från promenaden. Älska höstpromenader!

Träffade Emma för lite shopping och kaffe!

Träffade också Maria för ytterligare shopping och kaffe, haha. Köpte bland annat denna katt eftersom jag är så troligt kattsjuk! 

Så fick jag min dos av Ekenäs/Tenala/Lande då vi firade Sandras födelsedag (och eventuellt det att hon ska bli mamma, yey) <3 Puss!

Dessa tjejer alltså! Huhhu, ni är bäst...

07.10.2014 kl. 19:26

Augusti.

Det här inlägget är typ massa random... I skrivande stund är jag på ett underligt humör och allting känns bara botten. Jag borde hitta en hobby. Någon sysselsättning. Efterjobbet sitter jag bara hemma och glor. Typ. Min dator fungerar heller inte, så inte ens internet kan hålla mej underhållen (telefonen förstås, men det är liksom inte riktigt samma sak). Slänger ihop ännu en bildbomb med Instagram-bilder från augusti, fun times.

En helg i augusti var pojkvännen på besök. Minns inte så mycket från den helgen, annat än att det var varmt och vi satt ute på balkongen och hade det lagom mysigt.

Eftersom jag ännu i augusti skulle vara rätt mycket ensam (innan Rits skulle "flytta tillbaka" till vår lägenhet) köpte jag vattenfärger. Jag ville sysselsätta mej med något, och samtidigt koppla bort jobb och så... Har väl målat två målningar, sen har färgerna mest samlat damm...

I samband med pojkvännens visit i den heta augusti var vi en sväng till Starbucks och satte oss sedan i gräset och njöt av stan. Mitt namn fick de rätt, men Maurits blev Paulits, haha.

Efter att Rits åkte upp till Närpes igen kom min kära mor på besök. Vi var bland annat ute på några promenader, och en av dem var i Solviken. Megafint ställe, som att vara utomlands. Man skulle kunna tro det om man inte visste bättre...

Fick fast anställning på stället jag varit praktikant på sedan april. Kändes bra! Inget dåligt ställe det där, fick gratisbiljetter till Flow!

Vi besökte även mammas morbror, och vi slukade i oss ett helt glasspaket.

Besökte Tove Jansson utställningen på Ateneum. Jag, mamma och hennes kompis sprang omkring i museét i 3 timmar. Det var det finaste någonsin! Vi avslutade besöket med var sin kopp kaffe, följt av god mat på italiensk restaurang.

 

Vi fortsatte att vara kulturella genom att besöka Flow-festivalen. Kanske inte rikigt vår "grej", men jag har alltid velat fa, så varför inte ;)

Mer Flow. Roligaste kommentaren var då mamma utbrast "tänk va hemkst att måsta va här alla tre dagarna". Haha. Som sagt, inte riktigt vår grej...

Random bild på random kladdkaka. I det här skedet har Rits flyttat hem igen, och vi passade på att baka något "smått" hehe.

En lördag fick jag för mej att gå på zoo. Släpade Rits med mej till Högholmen. Det var nog inte en dag för sent, han hade ju aldrig varit där förr.

En björn och min randiga blus!

Kamel!

Tog en regnpromenad.

Njöt av tillvaron, jag hör till dem som tycker om regn...

Tog tåget upp till Jeppis. Jag har alltid velat besöka Juthbacka marknad, så nu slog jag till. Det var helt sjukt stort och sjukt stämningsfullt. En upplevelse som måste upplevas igen. Vet inte varför jag inte tog några bilder därifrån?

En annan höjdpunkt med vårt besök i Jeppis var återseendet met Jasse! Hade saknat henne så, och att träffa henne var verkligen bäst. Synd att vi måste bo 5 timmar ifrån varandra nu för tiden...

Ännu en bild från ännu en promenad. Ja, jag gillar mina promenader.

09.09.2014 kl. 19:53

Juli.

I juli var jag upp till Närpes en sväng. Det var ju pojkvännens födelsedag, och så Tomatkarnevalen förstås! Bilden är tagen samma kväll som jag kom dit, uppe i ett utsiktstorn i Vargberget. Jag, som lider av höjdskräck måste sitta på golvet för att inte dö av svindel... På Tomatkarnevalen blev vi bongade av Svenska Yle. Kolla artikeln här, hihi!

Tillbaka i svettiga Helsingfors och den soliga vardagen träffade jag Maria och hennes lurvboll till hund för en promenad. Så skönt med vänner alltså, uppskattar studer som denna speciellt nu då många av mina närmaste vänner har flyttat bort härifrån... 

Den här månaden var jag ensam på jobb i kontoret. Var mest där som dejourerare, så böcker räddade mitt liv. Försökte annars också läsa böcker under sommaren, eftersom jag aldrig annars ger mej tid att göra det... 

Har även försökt hitta mitt eget namn på Cola-flaskor. Den här fredagen i juli delade jag en Cola med Timo i brist på annat... Har någon egentligen lyckas hitta sitt eget namn, eller är allt bara en illusion?

Hamnade även i Åbo en sväng. Meningen var ursprungligen att jag skulle till Åland och hälsa på bästa Jade, men det blev lite ändrade planer. Båten skulle gå från Åbo, och tåget till Åbo var förstås försenat och jag missade båten. Spenderade istället helgen hemma-hemma i Åbo tillsammans med lillebror. Bilden är från bakgården precis efter att solen gått i moln (lämpligt då jag bestämde mej för att sola...)

Helgen blev rätt bra ändå, trots att mina planer blev krossade. Jag och lillebror kollade filmer och åt god mat... Pengarna fär så väl tåg som båt fick jag tillbaka, så ska göra ett andra försök att hälsa på den där Jade... 

16.08.2014 kl. 12:32

Juni.

Tydligen var junimånad inte så händelserik för min del, eftersom dessa bilder är de ända som finns på min Instagram... Spännande tider!

Den här bilden är från början av sommaren då det ännu var kallt och ruggigt. Jag har haft som vana att stiga av bussen lite tidigare och promenerat den sista biten hem. Den här skylten hänger i Gumtäkt, hur söt är inte den?

I slutet av juni beskte jag Sandra, och kände ett behov att ta en bild på denna näringsrika frukost, haha. Breakfast at Sandra's is real!

Ännu en bild från min vistelse i Tenalas djupa skogar. Jag tror visst vi hade roligt? Höhö.

Här har vi då en hoppetossa som skuttar omkring i Ekenäs. Jag och Sandra hade en photoshoot, och det här var det bästa jag hade att komma med vad gällde posering...

Efter helgen med Sandra och Emma återvände jag till den ensamma lägenheten i Helsingfors. Jag bestämde mej för att tvätta kläder, och när jag var på väg till tvättstugan och precis hade stängt lägenhetsdörren bakom mej insåg jag att nyckeln var kvar i lägenheten. Tur att jag hade med mej telefonen så att jag kunde ringa efter en dörröppning. Då säkerhetsgubben kom undrade han om jag hade varit på Tuska -festivalen eftersom jag var klädd i svart och hade gummistövlar på mej? Jag måste ha sett väldigt heavy ut.

13.08.2014 kl. 10:02

Bildbomb.

Bildbomb från mitt lilla liv.

1. Jag och mamma var till Tallinn för några veckor sedan. Det var mysigt men regnigt. Bilden är från ett av flera cafeér vi besökte.
2. Gick en regnig promenad en regnig fredag i Gumtäkt/Vallgård
3. Jasse (som alltså flyttat bort från Helsingfors nu) var på besök. Vi proppade i oss massa kolhydrater...
4... och såg Softengine uppträda i LeBonk. Bättre än förväntat faktiskt!  
5. Gosade med denna fluffboll i Jakobstad...
6... och lyssnade på jazz på Jasses bakgård i Larsmo. 
7. Fick mitt namn publicerat i Åbo Underrättelser (det ni!)
8. Hann åka ut till favoritön och fira midsommar
9. Sjösatte båten med pappa och pojkvän
10. Och spenderade midsommaren i en lada med god mat och lagom festligt sällskap.

22.06.2014 kl. 17:38

Svett och solkrämskladd.

Bilder från helgen. Båda dagarna har spenderats flat i gräset i solen, och igår var det skolans årliga filmgala där man kan få lite ära och berömmelse för sina filmer man gjort under skolåret. Älskar det här vädret trots svett och solkrämskladd! 

 

25.05.2014 kl. 21:20

Lite bilder...

1. Närpes och påsklov. Det var så skönt!

2. Förra helgen var jag hemma i Åbo. Här är min älskade håriga bebis <3

3. Jag och mamma tog en kaffepaus efter lite shopping. Också från förra helgen

4. De sista minuterna på jobbet innan vappenfirandet satte igång

5. Jag i min halare, kanske den sista gången någonsin?(!)

6. Jag lämnade in mitt examensarbete den första maj. Här är mina älskade böcker från min skrivprocess

7. Jag och Rits efter ett besök i glasskiosken

8. Första maj bagels och mjöd!

9. Kaffe med Rits fredagen till ära

10. Mamma och lillebror kom till oss på lördagen och hjälpte oss att fixa vår sorliga soffa som går sönder hela tiden... 

11. Idag var Helsingfors täckt av mörka moln. Jag och Rits rymde till Itis för att gömma oss undan regnet

12. May the fourth, och vi kollade Star Wars Episode 1 dagen till ära!

04.05.2014 kl. 21:26

Påskbrasa!

Igår var vi hos Rits' syster och brände påskbrasa och grillade korv. Idag luktar mina jeans rök, men vad kan man göra...
20.04.2014 kl. 11:57

Gjorde Jeppiz ozäkert!

Igår var vi en sväg till Jeppis för att hälsa på Maurits färskaste systerson. Passade också på att hälsa på bästa Jasmine eftersom jag inte har sett henne på flera veckor. Vi satt bland annat på ABC och drack kaffe och pratade massa strunt, och sedan cruisade vi runt och kollade på Jeppis minsann! Massa kul var det! 

19.04.2014 kl. 11:38

Allt och ingenting.

Mitt liv just nu är allt och ingenting. Det känns som att det står stilla, samtidigt som det bara rusar iväg. Håller fortfarande på med mitt examensarbete. Tar det aldrig slut liksom? Jo, förhoppningsvis nästa tisdag. Då är det deadline med stort D. Och så har jag fått jobb. Eller ja, för några månader i alla fall. Får fortsätta ifall dom vill ha mej sen... 

Nu packa inför påsklov i Närpes!

16.04.2014 kl. 19:29

Finbesök!

Tjenare! 

Har finbesök över helgen. En hårig liten skuttare minsann! Någon som kan gissa vem kaninen tillhör? Kan tipsa om att det är en riktigt känd, världsvan kanin...

05.04.2014 kl. 11:29

Fortfarande vid liv!

Länge sedan jag skrev något sist, och mycket har hänt sedan dess. Bland annat har jag fått ett jobb för en tid framöver, mitt examensarbetebörjar bli klart och jag har både mognadsprov och presentation av examensarbetet inskrivet i kalendern. Har varit på födelsedagskalas och ätit tårta så det nästan kom ut genom öronen. Och sist men inte minst; förra helgen spenderades i Tenala med Sandra och Emma. De är de där vännerna som är som stjärnor; dom finns där fastän man inte alltid ser dem. Dom där vännerna som man alltid kan fortsätta där man slutade sist. Om det låter vettigt? 

Anywho! Nu blir det kaffe och examensarbete för fulla muggar!

01.04.2014 kl. 09:18

Denna sekund.

Tänkte slänga in en liten bild från mitt liv just nu i denna sekund. Kaffe. Smörgåsar. En bok om den animerade filmens historia. Jag njuter men stressar på samma gång. Är det ens möjligt? Tydligen.

27.02.2014 kl. 14:42

Thursday night bowling.

I förrgår skrev jag om att mitt liv är ytters spänningslöst, men igår var jag och Jasse ute luftade på oss i en svettig liten bowlinghall. Han den där Rits blev också medsläpad, hehe. Och så var ju igelkotten Igor med, den lilla busen. Vi hade jätteroligt och det var minst sagt välbehövligt. 

14.02.2014 kl. 14:56

Love.

Igår var det en speciell dag för mej och Rits. Visst, dagen bestod av skola och examensarbete, men på kvällen var vi ute och äta och spenderade resten av dagen tillsammans. Varför var det speciellt då? Jo, vi har varit tillsammans i 6 år. Hur galet är inte det? Vart har tiden försvunnit och hur kommer det sej att vi inte åldrats alls, haha?

04.02.2014 kl. 12:18

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland