Hur sjukt?

Idag var jag på lunch med arbetskompisarna. Majoriteten av lunchfolket var sommararbetare och diskuterade om att de snart börjar skolan, vilka kurser de ska gå, att de börjar bli skoltrötta osv osv. Det slog mej att jag inte behöver börja skolan i höst. Man ska ju aldrig säga aldrig, men just nu är jag inställd på att "aldrig gå i skola igen". Det här är första hösten på 16 år som jag inte måste tillbaka till skolbänken efter sommaren. Hur sjukt? 

Och tänk att jag för ett år sedan slogs av en panik och skräck över livet efter skolan. Jag har gått i skolan hela mitt liv. Jag vet inget annat än att gå i skolan. Arbetslivet skrämde mej, helt enkelt. Men det löste sej rätt bra...

21.07.2014 kl. 13:50

Huj.

Jag kan slå vad om att vi har en ny granne. Eller så beror det på att man faktiskt kan ha fönstren uppe dygnet runt? Hur som. Med jämna mellanrum fylls lägenheten med tobakslukt, och jag måste stänga fönster och balkongdörr för att sedan spraya luftfräschare runt omkring mej. 

Varför måste människor röka. Huj.

10.07.2014 kl. 20:49

Ensam i en folkfylld stad.

Igår läste jag en artikel om att många känner sej ensamma under sommaren. Jag kände mej träffad. Bästa vännerna har flyttat bort från stan, och pojkvännen spenderar sommaren i Närpes där han har sommarjobb. 

Okej, helt ensam är jag inte. I helgerna har jag haft rätt bra med program, har inte varit ensam en endaste helg. Jag har varit till Närpes och hälsat på pojkvännen, till Ekenäs och hälsa på Sandra och ibland har fått nöjet att ha ett stycke Emma med oss, på midsommaren var jag ute på stugan i skärgården med familj och pojkvän, och så vidare. Har dessutom träffat en annars väldigt upptagen Maria för promenader. Om någon vecka ska jag åka till Åland och hälsa på finaste Jade (som jag inte sett på 10 månader), och sen kommer pojkvän och mamma på besök (måste kolla så jag inte bokat in dem på samma helg, oops). 

Så helt ensam har jag väl inte varit, men veckorna känns nog ensamma. Jag gör inget vettigt. Försöker motionera, äta bra, läsa böcker (!) och följa med nyheterna för att ha koll på vad som händer i världen (något jag aldrig riktigt brytt mej om). Men tiden går så slött och jag har ingen att prata eller göra saker med... 

Det som fick mej att fundera på min ensamhet var egentligen då jag insåg att inkommande helg är den första helgen utan program. Jag har alltid haft något att se fram emot under arbetsveckan, att veta att något roligt kommer att hända i helgen. Men nu, ingenting. Nada. Noll. Och jag är människan som inte vill göra någonting ensam. Suck. Kanske jag ska ta mej i kragen och fara till de där utomhusbassängerna och typ sova i solen hela helgen... Men kanske det kan vara helt skönt att bara vara ensam över ett veckoslut också?

Tack för mej. nu ska jag sluta angsta och försöka göra något vettigt. Tuudels! 

weheartit

09.07.2014 kl. 09:13

What?

Det hade precis blivit vår och nu är det vinter igen. What? När jag vaknade på morgonen och märkte att världen var vit kunde jag inte annat än att krypa ner under täcket igen...

15.03.2014 kl. 13:45

Denna sekund.

Tänkte slänga in en liten bild från mitt liv just nu i denna sekund. Kaffe. Smörgåsar. En bok om den animerade filmens historia. Jag njuter men stressar på samma gång. Är det ens möjligt? Tydligen.

27.02.2014 kl. 14:42

Tvättstugeklag.

Idag kom jag fram till att mitt liv är otroligt spänningslöst för tillfället. Tänker nu främst på vardagarna, men ändå. Veckans höjdpunkter är då jag far ner till tvättstugan för att tvätta kläder. Man stöter sällan på människor där nere, men då man gör det är de de mest underliga individer man kan tänka sej. Och finns där inga människor så kan man läsa alla lappar som skrivs och placeras lite över allt. 

Förra veckan till exempel; en kille var i torkrummet och jag trodde han skulle hämta byke som han hade haft på tork, men icke. Istället hängde han upp fuktig tvätt på tork ut samma väska som han hade släpat med sej från sin lägenhet. Hade han tvättat kläder i sin lägenhet och hämtat dem ner till torkrummet för att torka? Är det normalt eller är jag bara konstig som tycker att det var konstigt?

Annat då? Jo, så finns de där som inte vet hur reserveringslistan fungerar. För att inte tala om de som inte vet om dess existens. Såna som sätter på en maskin fastän någon annan har bokat den, såna som har bokat alla maskiner i flera timmar men aldrig dyker upp och såna som inte har planerat sin tid och tvättar över någon annans tvättur. 

Tillbaka till torkrummet. Jag brukar bara lämna stora tunga saker som handdukar och lakan eftersom de inte ryms / aldrig skulle torka ordentligt i lägenheten. Resten tar jag upp till lägenheten. Så finns det såna som torkar precis allt i torkrummet, även sina underkläder och strumpor. Så kommer jag med mina stora tunga lakan och alla torksträck är fyllda med trosor?! Är det bara jag som blir galen av sånt? Så då jag har gjort rum åt mina lakan och tror att allt är frid och fröjd är det någon som flyttar undan dem innan de ens har hunnit torka ordentligt, så de blir skrynkliga och illaluktande. 

Så det där med lapparna. Brukar själv inte skriva lappar eftersom det verkar lite meeh, men de kan vara helt underhållande att läsa. Idag till exempel var det någon som trodde att en tvättmaskin var sönder bara för att lampan i knappen på betalmaskinen inte fungerade? Och någon var sur eftersom den hade blivit rövad på en tvättur, medan någon annan hade blivit bestulen något klädesplagg och saknade det...

Så. Nu känns det bättre. Tillbaka till examensarbetesskrivandet. 

12.02.2014 kl. 15:51

Love.

Igår var det en speciell dag för mej och Rits. Visst, dagen bestod av skola och examensarbete, men på kvällen var vi ute och äta och spenderade resten av dagen tillsammans. Varför var det speciellt då? Jo, vi har varit tillsammans i 6 år. Hur galet är inte det? Vart har tiden försvunnit och hur kommer det sej att vi inte åldrats alls, haha?

04.02.2014 kl. 12:18

Melissa Horn @ Savoy teatern

Idag var antagligen den finaste (fre)dagen på länge. Yrade omkring på stan med Jasse och hennes syster som var på besök, drack Vanilla Spice Latte på Starbucks, åt sjukt god nepalesisk mat på Mount Everest och såg underbara Melissa Horn för tredje gången. Den här gången spelade hon i Savoy-teatern här i Helsingfors, och imorgon spelar hon i Logomo i Åbo (och kan ni gissa vem som är påväg?!). 

Men alltså konserten. Den var så fin! Ljudet var sjukt bra, vi hade bra platser och hon sjöng så fint och bandet spelade superbra. Och så hade hon dom där perfekta mellanpraten mellan låtarna, hon är ju sjukt rolig. Älskar henne! 

Efter konserten for jag och Jasse (som alltså var min dejt, hehe) ut på en "öl" (läs: Pepsi) till en pub och vi körde på med lite HC tjejsnack och allmänt yreri. Alltid bra med sånt!

Nej nu ska jag försöka gå och lägga mej så jag orkar åka till Åbo imorgon, eheh. 

Ps. Att äta nepalesisk mat innan konserten var kanske inte så bra idé, vi luktade nämligen lite suspekt efteråt. Hoppades ingen annan märkte lukten än vi, haha. Tror den fortfarande sitter kvar i min näsa...

01.02.2014 kl. 01:04

New obsession.

Vill ha dessa. Är jag galen? Antagligen. Från H&M är de i vilket fall som helst. 

28.01.2014 kl. 21:56

23

Tydligen ser man ut så här då man är 23 år. Okej, har nog sminkat mej och fixat håret och klätt mej i kjol, men jag kände att jag ville vara fin när jag blir äldre, haha! 

21.01.2014 kl. 11:44

Min sista dag som 22-åring.

Idag spenderar jag sista dagen som 22-åring. Om ganska jämnt 12 timmar fyller jag 23 år (föddes 00.14 eller något liknande) så jag bestämde mej för att dokumentera hur jag ser ut som 22-åring, så att jag senare i mitt liv kan titta tillbaka och bli så där lagom avundsjuk på hur blond, smal, ung och vacker jag var, haha!

20.01.2014 kl. 12:27

Waiting for Christmas!

Bild från weheartit

Imorgon åker jag hem till Åbo över helgen. Ska bli så skönt, måste erkänna att jag har en gnutta hemlängtan. Ännu skönare med tanke på att det är lilla jul på lördag, så vi ska julpynta och baka pepparkakor.

Jag har en sån otrolig julkänsla i hela kroppen och försöker mitt bästa att hålla mej från allt juligt ända till december, men det har redan misslyckats en gnutta. Varje år försöker jag undvika allt som har med julen att göra till december, men nu har jag redan tagit fram några prydnader och lyssnat på den här skivan, haha! Jag håller på att bli galen!

28.11.2013 kl. 19:01

Det är över!

Bilder från weheartit

Hela hösten har jag och Rits kollat Friends, och idag kollade vi sista avsnittet. Vad ska vi göra nu? Vad ska vi se på till näst? Kan inte tro att det är över, snyft!

26.11.2013 kl. 22:16

Bad days will pass...

För att det på sistone har känts som att allt är från pruppen.

21.11.2013 kl. 22:15

Freaky Friday.

Tänkte skriva om några underliga saker från min dag!

Jag började morgonen med att försova mej. Ärligt talat tror jag att jag aldrig försovit mej i hela mitt liv (mamma, correct me if I'm wrong). Jag som normalt brukar ta över 1 timme på mej att bli klar på morgonen (jag är lite slö då) fick nu hoppa ur sängen, klä på mej och dutta på lite mascara på fransarna på 10 minuter. Hann inte ens borsta tänderna, så jag sköljde munnen med munskölj medan jag fightades med min mascaraborste. Hann inte ens äta frukost...

Hur som helst. Jag hann helt bra till dagens första föreläsning som, för ovanlighetens skull, var i Soc & Kom. Kursen behandlar tjänsteanalys -och utveckling, och vi skulle ha kursens viktigaste presentation: en pitch där vi skulle föreställa vara representater från ett företag och försöka "sälja" en tjänst till vår publik. Min grupps caseföretag var Syrrans Garderob, och syrran Helena var med i publiken. Som tur gick presentationen riktigt bra och Helena var riktigt nöjd och ivrig, så det lyckades vi bra med! 

Efter pitcharna presenterade föreläsaren nästa uppgift, och av någon anledning började han förklara vad Ugly Baby Syndrome är. Han kom fram till mej och låtsades ha en bebis i sin famn och frågade mej: Va sku du säga om ja kommer fram ti dej och visar upp min nya fula bebis?. Jag, som blir nervös och drabbas av panik av barn, svarar: Ingenting, ja e rädd för barn. Och hela klassen börjar garva. Go me!

Till middag lagade jag och älskade Rits pizza. Det blev riktigt stökigt och mjöligt, så efter att vi ätit attackerade jag disken en gång för alla. Samtidigt lyssnade jag på Melissa Horns nya skiva Om du vill vara med mig, och plötsligt kom den sista låten. Plötsligt var det tyst i lurarna, och eftersom mina händer var blöta och löddriga kunde jag inte trycka på play igen. Där stod jag och diskade med tystnad i öronen, tills plötsligt... Två små tjejer börjar sjunga i mina öron. Först blev jag fundersam och lite rädd, men efter en stund inser jag att det är Melissa Horn som liten som sjunger den ursprungliga Om du vill vara med mig -sången som hon skrev när hon var barn. Hade hört talas om det här i en intervju med Melissa när hon besökte Bettinas talkshow på tv. 

Vet inte riktigt vad som var grejen med den sista observationen från idag, men jag blev riktigt ivrig när jag insåg att jag hittat ett gömt spår på favoritartistens nya skiva. 

15.11.2013 kl. 20:14

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland