Papaoutai

Ännu en sång som fastnat i min skalle. Varsågoda!

01.07.2014 kl. 20:08

Mä oon sun Jacques Cousteau!

Jag är en ganska ensam människa för tillfället eftersom min kära Rits har åkt upp till Närpes för att jobba hela sommaren. Som tur har jag den här sången... Jag är beroende. Tack för den, Jasse! <3

 

04.06.2014 kl. 20:02

Are you gonna stay the night?

Har börjat dagen med en liten sovmorgon (var så otroligt trött?), frukost, träning och den här underbara sången som snurrar i mitt huvud. Nu skriver jag examensarbete så fingrarna glöder och tangenterna brinner.

Jag brukade bara alldeles besatt av Paramore för något år sedan. Älskade Hayley massor, hon var så cool så där. Sedan hände något och Paramore tappade sin charm, men nu är Hayley tillbaka i mitt hjärta, haha. Hon kunde kanske ta tillbaka sitt hår från tidigare, men whatever lixom!

I am a fire, you're gasoline,
Come pour yourself all over me
We'll let this place go down in flames only one more time

18.02.2014 kl. 11:44

Your Love Is Extravagant.

Idag laddade jag ner Spotify till datorn igen. Det är säkert 2 år sedan jag hade den sist, eftersom jag blev så irriterad på alla förändringar som hände då. Sitter och lyssnar igenom gamla playlists och tänker tillbaka på min stormiga ungdom, haha! Fastän playlistsen har massa pärlor, är den här den som gick rakt till hjärtat. 

18.12.2013 kl. 22:40

Ja jag är lycklig!

I det här inägget skrev jag att Melissa Horn snart släpper en skiva (som redan är ute) och att hennes turné börjar (men att inga spelningar var i Finland) och jag var lite pruppig.

Nu kommer hon att uppträda i både Helsingfors och Åbo i januari/februari månadsskiftet, och gissa vem som är überlycklig och übertaggad och über på väg på båda (!) konserterna?! 

22.10.2013 kl. 12:38

Om du vill vara med mig.

När det blir höst och kallt och mörkt brukar jag lyssna på Melissa Horn. Nästan lite för mycket ibland. Vet inte varför, men det är helt enkelt den bästa kombinationen.

Hennes nya skiva släpps om 6 dagar, så jag passade på att kolla upp nya singeln på YouTube. Lite dystrare än tidigare, men damn vad mina armfjun står upp av kalla kårar. Nam!

Har sett henne live två gånger och fick nu lite abstinens. Hennes höstturné börjar 23 oktober, men inte en enda spelning i Finland. Vad är det för skämt. Skärpning Finland! Boka in henne nånstans nu! :)
26.09.2013 kl. 16:50

I sleep in the middle of the bed.

Helgen gick lika snabbt som den kom, och nu är jag tillbaka i huvudstaden. Har försökt förbereda mej inför ytterligare en vecka av skola och annat skoj genom att kleta in mitt fejs i en ansiktsmask samt lacka naglarna i färgen Double Decker Red

Så måste jag dela med mej av den här låten eftersom den är soundtracket för det gångna veckoslutet.

15.09.2013 kl. 22:44

Give me love like never before.

Nya förälskelsen!

12.04.2013 kl. 21:21

Dear Diary.

Nostalgi är en underlig känsla. Den kan vara härlig. Jobbig. Chockerande. Överraskande. Knasig. Jag skulle kunna fortsätta i en oändlighet och hitta på ord att beskriva nostalgi med.

Hur som.

Förra veckan på en föreläsning i metodik skulle vi välja vår favoritlåt genom tiderna. Funderade länge och väl, och plötsligt slog det mej! Jag fann mej själv sjungandes på den här sången trots att den varit med i 10 år. Det är en sång som är pinsam att dela med sej av, men som betyder mycket för mej. Förknippar den med så många minnen (på gott och på ont) så jag kan inte annat än bli nostalgisk när jag hör den. Den har följt med mej från lågstadiet till högstadiet, och vidare till när jag började studera vid Åbo yrkesinstitut, och ännu idag när jag studerar vid en yrkeshögskola finner jag mej själv sjungandes på låten.

Tänkte ta och dela med mej av den låten. Här och nu!

På tal om nostalgi. När jag var hemma hos föräldrarna i helgen läste jag några rader från mina gamla dagböcker. Dagböckerna skrev jag i högstadiet när jag var en hormonorkan. Jag var kär i var enda kille som gick förbi mej, men eftersom jag var så blyg visste ingen om min existens. Dagböckernas innehåll påminner om en berg- och dalbana när den är som snurrigast. Sen var det en blandning av låten och dagböckerna som triggade igång någonting inom mej. En saknad och längtan om att skriva dagbok igen. Så igår köpte jag en ny dagbok, och nu är det bara att sätta igång att skriva. Men den här gången kommer den inte att innehålla berättelser om olycklig kärlek listor på dom snyggaste killarna, för jag har ju redan hittat kärleken och fått ordning på mitt lilla liv.

14.11.2012 kl. 10:42

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland