Filmer från förra helgen.

Förra helgen var mamma på besök. Förutom att äta gott, springa på stan och kolla ishockey kollade vi även dessa filmer. 

BurlesqueEn flicka från landet som kommer till Los Angeles och gör succé på en burleskklubb

Burlesque har jag velat se ända sen den kom ut år 2010 men det har inte blivit av förrän nu? Hur som helst. Den var bra, men kanske inte lika bra som jag hade hoppats på. Sedan tog det så länge innan Christina började sjunga och förtrollade alla med hennes underbara röst, vilket gjorde att både jag och mamma blev lite irriterade på hur trögt det eskalerade. Men så där över lag var den bra och skön att se på.

Favoritreplik: 
- What is Ali short for?
- Alice
- Alice? Well, welcome to Wonderland

 

UpCarl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell) ger honom en ny chans

Up är ännu en film som jag velat se ända sen den kom ut år 2009. Det är ingen äverraskning att jag älskar mina animerade filmer, och igen, den här filmen var inget undantag. Tyckte den var så söt och så fick man den där obligatoriska dosen av humor också. Den hade dessutom en bakgrundshistoria som inte kommer upp i trailern som gjorde att mitt hjärta smalt lite grann...

Favoritreplik: It's in South America. It's like America, but SOUTH!

 

Mr Morgan's Last LoveNär en pensionerad amerikansk filosofiprofessor möter en ung kvinna från Paris, förändras båda deras liv för alltid

Den här filmen hade jag aldrig ens hört talas om innan pojkvännen föreslog att vi skulle se den. Det här är också ett exempel på filmer jag gillar; riktiga människor med riktiga problem. Inget pangpang eller aliens eller annat i den stilen. Den var jordnära och fin helt enkelt. 

Favoritreplik: There's a crack in everything - that's how the light gets in

28.02.2014 kl. 14:49

Filmmaraton.

Jag och Rits är paret som kollar massa filmer hela tiden, men på sistone har jag inte fått upp dem här i bloggen. Trots att det varit tyst på filmfronten så betyder det inte att vi inte kollat filmer. 

Eftersom det snart är dags för Oscarsgalan tänkte jag göra ett inlägg med såna filmer vi sett och som råkar vara nominerade i olika kategorier i årets gala. Utöver dessa har vi även kollat The Croods  och The Great Gatsby (som också är nominerade) för en tid sen, men har skrivit om den redan tidigare... 

Tyckte om alla filmer nedan! Gillade Captain Phillips på grund av all spänning och Dallas Buyers Club mest tack vare Jared Leto's roll som fina Rayon. Gällande Gravity hade jag antagligen för höga förväntningar; en film om två människor som svävar omkring i rymden och de flesta som har sett den har börjar gråta. Började personligen inte gråta, men tyckte den var jättefint gjord och fick absolut hjärnkontoret att fundera på det ena och andra. De animerade filmerna var förstås en succé hos mej eftersom jag älskar animerat, och The Hobbit är The Hobbit och behöver antagligen ingen vidare beskrivning annat än att den var megabra!

 

Captain Phillips Den sanna historien om kapten Richard Phillips och det USA-flaggade fartyget MV Maersk Alabama, som kapades av pirater utanför Somalias kust i april 2009. Skeppet blev det första amerikanska lastfartyget att kapas på nästan tvåhundra år.

Favoritreplik: "They’re not here to fish"

 

Dallas Buyers Club Baserad på den sanna historien om Ron Woodroof, en homofobisk narkoman som 1986 fick diagnosen fullt utvecklad HIV, och beskedet att han bara hade trettio dagar kvar att leva. För att överleva började han smuggla ett läkemedel som fortfarande var olagligt i USA. Med hjälp av hans läkare och andra patienter skapade han Dallas Buyers Club, den första av flera som spreds över landet och erbjöd betalande medlemmar alternativa behandlingsmetoder.

Favoritreplik: "Relax, I don't bite. I guess you're handsome, in a Texas, hick, white trash, dumb kind of way."

 

Gravity Dr. Ryan Stone är en medicintekniker som är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa före pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag.

Favoritreplik: "I hate space"

 

Despicable Me 2Gru fortsätter sin kamp som förälder till de tre syskonen Margo, Agnes och Edith. Men skurkarna börjar hopa sig och ser Gru som ett hot för deras onda världsbild...

Favoritreplik: "It's really smooth. Sometimes I stare it, and imagine a little chick popping out. Peep-peep-peep"

 

Frozen En profetia lägger ett helt land i evig vinter. Prinsessan Anna slår sig samman med Kristoff, en våghalsig bergsman, och ger sig ut på en lång resa för att hitta Annas syster, Snödrottningen, och få ett slut på den iskalla förtrollningen. De möter extrem kyla, mystiska odjur och magi längs sin resa och kämpar mot elementen för att rädda kungadömet undan förstörelse.Baserad på den klassiska sagan Snedronningen av H.C. Andersen från år 1845.

Favoritreplik: "Peopel smell better than reindeers. Sven, don't you think I'm right?"

 

The Hobbit: The Desolation of SmaugThorin och hans tappra medföljare har nått Sjöstaden och det är dags för hobbiten Bilbo Baggins att fullgöra sitt kontrakt med dvärgarna. Sällskapet måste nå till De Ensamma Bergen och Baggins måste hitta den hemliga dörren som ger dem tillgång till draken Smaugs skatt. Om Bilbo och de andra kan vinna, kommer de att kunna behålla den? Och kommer de att upptäcka vad som hänt med trollkarlen Gandalf?

Favoritreplik: Kommer inte på någon, men älska denna sång <3

17.02.2014 kl. 21:18

Keys of Heaven.

För två år sedan var jag praktikant vid produktionsbolaget For Real Productions, och jag var produktionsassistent i några av deras filmer. En av filmerna hette Paratiisin avaimet / Keys of heaven, och den blev färdig för inte så länge sedan. Jag var faktiskt på premiären här för 1,5 vecka sedan, och det var riktigt spännande att se den färdiga produkten eftersom jag endast hade läst filmens manus (eftersom den var i utvecklingsstadiet då jag jobbade med den). Och så måste jag tillägga att det finns inget bättre än att se sitt namn i sluttexterna, hehe.

Såg att de släppte trailern på YouTube och tänkte att jag skulle dela med mej av den. Holy moly!

04.02.2014 kl. 16:49

Pirates of the Caribbean.

De två senaste helgerna har jag kollat Pirates of the Caribbean-filmerna, och saakeli de är bra! Eller ja, de tre första iallafall. Den fjärde saknade karaktärer som de tre första hade, den är regisserad av en annan regissör och den har inte lika mycket humor som de tre första. Trots det ser jag fram emot den femte filmen! 

Jag minns när jag såg första filmen på bio. Jag såg den med mamma och T, och vi var alla helt förtrollade av captain Jack Sparrow. Och kanske lite av han den där Will Turner också. Nu, flera år senare, är Jack Sparrow så härlig att jag tror jag spricker. Han är nog en lustig prick minsann!

Jag måste till och med erkänna att dessa filmer är lite av mina favoritfilmer. De blir liksom inte gamla!

För den bufflige men ändå charmige kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann. Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack beslagta den brittiska flottans snabbaste skepp HMS Interceptor i ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl.

 

Kapten Jack Sparrow står i skuld till den legendariska Davey Jones, härskare över havets djup och kaptenen på det spöklika skeppet Flygande Holländaren. Om Jack inte kan ta sig ur denna skuld, kommer han att bli dömd till ett liv i evig underkastelse och förbannelse. Och om inte det vore nog så lyckas han sätta käppar i hjulen för Elizabeth Swanns och Will Turners bröllopsplaner, som genast följer med Jack Sparrow på nya äventyr.

 

Kapten Barbossa, Will Turner och Elizabeth Swann måste segla utanför kartans kant, navigera genom svek och avslöjanden för att slutligen förenas i en sista avgörande strid.

 

Kapten Jack Sparrows vägar korsas av en kvinna han mött tidigare och han får svårt att avgöra om det uppstår kärlek eller om hon är en skoningslös bedragare som utnyttjar honom för att hitta den mytomspunna ungdomens källa. Han tvingas ombord på den fruktade piraten Svartskäggs skepp och vet snart inte vem som är farligast - Svartskägg eller kvinnan från hans förflutna.

 

12.12.2013 kl. 17:22

Leijonasydän

Igår funderade jag och Jasse att vi måste ta en paus från skolan och gå på bio. Eftersom det var Superpäivä på bion idag passade vi på. Filmen vi kollade var den finska Leijonasydän, och den var faktiskt bra. Vissa saker var kanske inte så trovärdiga, men det var en film som berörde och slutade lyckligt. Humor fanns det också! Se den.

Ledaren för ett gäng rasistiska skinheads faller för en servitris vars son är av afrikansk härkomst.

Favoritreplik: 
- Mistä maksetaan?
- Päästä
- Onhan sulla semmonenkin
- Ei kummonenkaan. Ei siihen tartu mikään
- Tukka vai?

13.11.2013 kl. 21:09

Helgens filmer.

Den här helgen (precis som alla andra...) tog jag det helt lugnt och bara chillade. De här två filmerna har vi kollat fredag -och lördagkväll.

Turbo tyckte jag riktigt bra om. Den hade några överraskningar som jag inte alls var beredd på (men som kanske inte är lika chockerade om man sett trailern, *spoiler alert*) och den hade roliga inslag av humor (så där som alla bra animerade filmer har). 

After Earth däremot var inte min grej över huvud taget. Tyckte den var rent ut sagt tråkig. Tappade koncentrationen totalt, och till slut märkte jag att jag hade glömt vad filmen gick ut på... Pinsamt. 

Turbo är en vanlig trädgårdssnigel som efter en olycka får chansen att uppnå sin största dröm, att vinna motortävlingen Indy 500.

Favoritreplik: "I’m gonna go have heart attack"

---

Efter en kraschlandning upptäcker Cypher Raige och hans son Kitai en planet som människor evakuerade tusen år tidigare.

Favoritreplik: "I wanna work with Mom"

03.11.2013 kl. 21:58

The Nightmare Before Christmas

På torsdagen var det Halloween och jag hade bjudit Jasse till mej för att fira i lite lugnare tecken. Vi hade Halloween-inspirerade ljus och brinna, vi poppade popcorn och kollade denna lagom mysiga film. Vet inte varför jag har sett den som en julfilm, men den passar nog bättre vid Halloween, hehe. Ibland fungerar min hjärna lite udda. Men som jag skrev i min Ratata-lista passar alla Tim Burton filmer så här i höstmörkret, så The Nightmare Before Christmas var som pricken över i. 

Animerad musikal om Jack Skellington, pumpornas konung, som tröttnar på Halloween och i stället vill ta sig an julfirandet - omedveten om att han kanske inte är så lämplig som tomte...

Favoritreplik: "Kidnap the Sandy Claws"

02.11.2013 kl. 23:10

August Rush.

Onsdag betyder vardagsmys hos mej och Rits, och idag var inget undantag. När vi skulle välja film funderade vi på filmer som kategoriseras som skräck eller action, men så kom den här filmen på tal. Jag kollade trailern och var såld! Den var så fin, och det är även filmen. Det är den finaste filmen på länge!

Historien om en karismatisk ung irländsk gitarrist och en överbeskyddad ung cellist som av en tillfällighet träffas under en magisk kväll i New York. De skiljs snart från varandra, men efterlämnar ett spädbarn som blir föräldralös. Nu, spelandes på New Yorks gator och omhändertagen av en mystisk främling, använder deras son sin remarkabla musikaliska talang till att hitta sina föräldrar.

Favoritreplik: "Run, August, run!"

30.10.2013 kl. 22:54

The Queen.

Lördagkväll och vi har precis kollat den här filmen med familjen. Eftersom jag själv var väldigt liten när det som händer i filmen hände på riktigt, kommer jag inte ihåg så mycket av det som hände då. Jag minns att familjen var förskräckta av att det hade hänt. Jag minns att det fanns bilder av prinsessan Diana överallt, och att jag tänkte att hon inte ser ut som en prinsessa. Filmen hade kanske inga större överraskningar, men tycker att den var sevärd. Kanske inte bästa filmen någonsin, men bra och till och med lite utbildande (åt en som inte alls är insatt/intresserad av politik).

1997 omkom prinsessan Diana i en bilolycka i Paris. Drottningen av Storbritannien får beskedet några dagar efter sitt första möte med den nyinsatte premiärministern Tony Blair. The Queen följer spänningarna inom politiken och mellan människorna som drabbades personligen. Drottning Elizabeth och premiärminister Tony Blair slits i en kamp mellan kungafamiljens ytterst personliga tragedi å ena sidan och allmänhetens krav på ett offentligt bevis på deras sorg å andra sidan.

Favoritreplik: "And remember, it's Ma'am as in ham, not Ma'am as in farm."

26.10.2013 kl. 22:21

Gladiator

Ännu en film jag kollade med mamma och stora lillebror. Ännu en film jag inte trodde att skulle vara i min smak, men som nog var bättre än jag trodde. Måste vara en av de bättre filmerna jag sett, fastän den var lite brutal ibland...

När kejsaren Marcus Aurelius börjar bli gammal börjar hans son Commodus att oroa sig för att bli utkonkurrerad av de som åtnjuter faderns gunst. Den store generalen Aelius Maximus blir därför dömd till döden, men undkommer sina bödlar. Han dyker dock upp i en oväntad situation till kejsarens förskräckelse.

Favoritreplik:
- Can they hear you?
- Who?
- Your family. In the afterlife.
- Oh yes.
- What do you say to them?
- To my son - I tell him I will see him again soon. To keep his heels down while riding his horse. To my wife... that is not your business.

25.10.2013 kl. 22:02

Man of Steel

Det är väldigt mycket film här på bloggen nu, så vi kör lite till! 

Igår kom jag hem till Åbo för att hälsa på familjen. Jag, mamma och lillebror kollade Man of Steel, en film om hur Superman kom till jorden och fångade allas förtroende. Hur han blev en superhjälte, helt enkelt. Måste erkänna att jag inte trodde att jag skulle gilla den, men den var faktiskt helt bra! Början och slutet var inte riktigt min uppfattning om en bra film (för mycket fantasi och action) men allt där emellan var super(!)bra.   

Kal-El, sista sonen av Krypton, adopteras som barn av Jonathan och Martha Kent på Jorden. Hans unika superkrafter håller honom länge från att hitta en plats i samhället, tills en dag då Jorden attackeras och han tar upp manteln som Stålmannen och beskyddar sin adoptivplanet.

Favoritreplik: "Sometimes you have to take a leap of faith. Then the trust thing comes afterwards"

25.10.2013 kl. 18:32

Kick-Ass 2

Igår var det onsdag, och hos oss betyder det vardagslyx. Vi käkade popcorn och kollade denna coola film!

Dave Lizewski, mer känd som Kick-Ass, har med sitt mod inspirerat en ny våg av maskerade vardagshjältar. När Mindy tvingas lägga av efter att ha blivit påkommen med att smyga ut som Hit Girl ansluter sig Kick-Ass till superhjältegänget Justice Forever, ledda av Colonel Stars and Stripes. På andra sidan står återigen Chris D'Amico, nu pånyttfödd som The Motherfucker.

Favoritreplik: "Henceforth I’ll be known as... The Motherfucker"

24.10.2013 kl. 12:29

Mental Hunger Games.

Tänk att helgen är över ren. Typ! Det enda jag och Rits har gjort är kollat film, ätit massa onyttigt och tränat! Här är helgens filmer, och jag tyckte om båda. Trodde inte jag skulle gilla The Internship, men den gick nog hem. Den var rolig utan att vara överdriven. Och Monsters University, vad kan jag säga. Animerat går hem hos mej, så jag var en happy camper och njöt som ett litet barn. 

När två män i 40-årsåldern tvingas lämna sina jobb, tar de plats som praktikanter på ett framgångsrikt internetföretag där deras chefer är hälften så gamla som de är.

Favoritreplik: "We’re looking at some sort of mental Hunger Games against a bunch of genius kids for just a handful of jobs."

 

Innan Mike och Sully började jobba på Monsters Inc. så gick de i skolan tillsammans. Det här är berättelsen om Mike och Sullys rivalitet under skolåren som sedan ledde till en stark och långvarig vänskap mellan de båda monstren.

Favoritreplik: "I have an extra toe! …not with me, of course."

20.10.2013 kl. 19:21

My week with Marilyn

I helgen har vi kollat filmer, så där som man ska göra på veckoslut. På fredagen kollade vi The Great Gatsby (jag kan liksom inte få nog av den) och igår kväll kollade vi den här tjusiga filmen. Den var jättefin och jag har på känn att jag måste se den minst en gång till. 

Colin Clark, en anställd hos Sir Laurence Olivier, dokumenterar den spända stämningen mellan Olivier och Marilyn Monroe under produktionen av filmen "Prinsen och balettflickan".

Favoritreplik: "People always see Marilyn Monroe. As soon as they realize I'm not her, they run"

13.10.2013 kl. 21:41

This is the end

Onsdagen till ära kollade jag och Rits den här filmen. Den var sämre än jag hade förväntat mej, men bättre än jag hade hoppats (if it makes any sense). För att vara ärlig tycker jag att den var riktigt underhållande, men Rits var inte helt begeistrad. Pricken över i:et var uppträdandet av ett känt pojkbänd från 90-talet, om ni vet vad jag menar! 

Det är fest hemma hos James Franco i Los Angeles när jordens undergång närmar sig. Jay Baruchel, Seth Rogen och en bunt andra filmstjärnor förbereder sig så bäst de kan för apokalypsen.

Favoritreplik: "No, you can't have the Milky Way. It's my special food, I like it."

09.10.2013 kl. 22:04

 

Kategorier

Senaste kommentarer

27.11, 09:34Blogvember-listan av Sandra
25.11, 01:21Blogvember-listan av emma
07.10, 21:35September. av kairi
10.09, 09:53Augusti. av kairi
13.08, 10:25Juni. av wonderland